Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Juniorky FBŠ Jihlava odehrály velmi dobrý podzim, v nejvyšší soutěži jim patří šesté místo

Výsledkově povedenou podzimní část odehrály florbalistky juniorského týmu FBŠ Jihlava. V nejvyšší soutěži své věkové kategorie, první lize, se drží v polovině tabulky na šestém místě a se vší skromností pošilhávají i výš.

Jihlavský tým vtrhnul do nejvyšší juniorské soutěže jako velká voda. Z prvních šesti kol vyhrál hned pětkrát a okupoval samotné čelo první ligy. „To pro nás bylo opravdu milé překvapení,“ hodnotí úvod soutěže prezident FBŠ Jihlava Michal Peterka. Potom následovalo i několik herně a výsledkově nepovedených zápasů, ale dobrý pocit z povedeného podzimu jednoznačně přetrvává. „Ve druhé polovině podzimu jsme trochu zaplatili nováčkovskou daň, ale průběžné šesté místo je velmi dobré,“ chválí prezident klubu.

Toto umístění ještě více vynikne ve chvíli, kdy si uvědomíme, že dvě třetiny kádru jsou tvořeny dorostenkami. Tato děvčata se tak utkávají s protihráčkami o několik let staršími. „Tým byl před sezónou výrazně obměněn, máme hráčky z celé Vysočiny a některé věci trvají, než si sednou. Ale hráčky ukazují svůj zajímavý potenciál. Tato soutěž je o sbírání zkušeností, je důležité je později uplatnit v play-off nabo na dorosteneckém mistrovstí České republiky,“ poodhaluje další plány Peterka.

Juniorský tým FBŠ Jihlava čeká ještě sedm zápasů základní části, které rozhodnou o nasazení do play-off. Týmy, které se umístí na čtvrtém až jedenáctém místě tabulky, čeká ještě jeho předkolo. „Uvidíme, jestli se ze současné pozice dokážeme prokousat ještě o kousek výš, abychom nebyli cílem jednoho z předních celků,“ připomíná jihlavský fukncionář zajímavý florbalový systém, kdy si pro vyřazovací boje výše nasazený tým svého soupeře vybírá.

„Mým osobním cílem a ambicí je určitě přejít předkolo play-off,“ hodnotí vyhlídky juniorek. „Pak už to bude otevřená partie, opravdu záleží, jestli si vybere někdo nás, nebo budeme vybírat my. Holky si ale už samy dokázaly, že když plní to, co mají, dá se hrát s úplně každým,“ uzavírá příjemné florbalové povídání Michal Peterka.

Foto FBŠ Jihlava

Štítky soutěž, FBŠ Jihlava, podzim, playoff, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorky FBŠ Jihlava odehrály velmi dobrý podzim, v nejvyšší soutěži jim patří šesté místo | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.