Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejbalisté SK Jihlava v první lize válí, po podzimu vedou náročnou soutěž o čtyři body

Nadmíru úspěšně dopadla podzimní část pro hokejbalisty SK Jihlava. A-tým, hrající první ligu, se nyní vyhřívá na jejím čele se čtyřbodovým náskokem na své pronásledovatele. Ohlédnutí za úspěšnými měsíci nabízí trenér týmu Lukáš Staněk.

Jihlavský tým zahájil prvoligovou soutěž prohrou s Dobřany, ale velice rychle najel na vítěznou vlnu a herní pohodu a v průběhu podzimu neustále atakoval samotné čelo soutěže. Díky tomu, že nakonec tým z krajského města dotáhl ke třem bodům celkem třináct z osmnácti duelů, přezimuje na první příčce s náskokem 4 bodů na Prachatice a 6 bodů na trio Polička, Karviná, Dobřany.

„Až na dva tři zápasy se nám podzim povedl. První liga je velice náročná soutěž, za podzim jsme odehráli osmnáct zápasů, což v žádné jiné soutěži není. Dařilo se nám jak herně, tak výsledkově. Jsem strašně rád, že jsme na prvním místě,“ neskrývá spokojenost Lukáš Staněk, trenér SK Jihlava. 

Před prvoligovými boji doplnili soupisku produktivní Danko a Střecha, skvěle se vedle nich chytlili i talentovaní mladíci. „Trochu jsme počítali s tím, po příchodu těchto zkušených budeme nahoře, ale i díky bodům od mladších jsme na tom takhle dobře. Podařilo se nám namíchat dobrý mix,“ pochvaluje si jihlavský lodivod. „I díky herní pohodě, ve které jsme se nacházeli, jsem si mohl dovolit do zápasu nasadit kluky z béčka a dorostu. Ti se v týmu, kterému se daří, chytnou snáze.“

Aby Staňkův tým dokázal na úspěšný podzim navázat i na jaře, plánuje se poměrně náročná zimní příprava. „Bude ještě náročnější než letní,“ upozorňuje trenér, který, podobně jako tomu bylo před sezónou, úplně mění koncept zavedených zimních příprav. „Bude zaměřena na výbušnost a nohy,“ dodal s tím, že první treninové dávky začnou jeho svěřenci polykat už 4. ledna. Samotná jarní část první ligy stratuje přesně o dva měsíce později.

Kromě nezbytné kondiční přípravy budou hokejbalisté SK pilovat i herní situace. „Musíme se zaměřit na přechod z obrany do útoku, tam máme rezervy,“ plánuje kouč, jehož tým čeká v březnu už jen čtyří zápasy základní části, poté přijde na řadu play-off. „V tom období budeme už jen dolaďovat přesilovky. O úspěchu v play-off rozhodne hlavně fyzická připravenost, protože hokejbalově jsou na tom celky z první čtyřky podobně.“  

Ambice se týmu se zatím nemění. „Od začátku pracujeme na tom, abychom skončili mezi prvními čtyřemi kvůli výhodě domácího prostředí pro vyřazovací boje, na tom se nic nemění. Chceme se poctivě připravit na play-off, v něm je cílem přejít čtvrtfinále, potom se uvidí, jak dál,“ uzavírá Lukáš Staněk.

Foto SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, hokejbalista, soutěž, podzim, Dobřany, Prachatice, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK Jihlava v první lize válí, po podzimu vedou náročnou soutěž o čtyři body | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.