Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejbalová Jihlava jako první dokázala porazit Malenovice. Díky tomu přezimuje v čele MHbL

Lopík aréna hostila v neděli odpoledne šlágr Moravské hokejbalové ligy. Na její hřiště totiž zavítal úřadující mistr z Jihlavy. Oba mančafty se mohly opřít o kompletní tři formace, a tak se dal očekávat zápas ve vysokém tempu. To se také potvrdilo hned v první minutě, kdy se prosadil hostující Trybuček.

Následující minuty se hrála otevřená partie na obě strany, přičemž převažoval především důraz a obranná činnost. A právě s důrazem to hosté z Vysočiny na konci prvního dějství přehnali, a tak byla k vidění přesilová hra domácích Malenovic. Ty ji také díky Skybovi dvě vteřiny před první sirénou využily.

A jak se povedl vstup do úvodní části hostům, tak v té druhé naopak domácím, kteří se radovali z otočení skóre. To když se dostali do přečíslení nejproduktivnější hráči tamního klubu Skyba s Hrubošem. Druhý jmenovaný pak zakončoval do odkryté branky za bezmocného Kocha. Blízko k vyrovnání byl záhy hostující Smutný, jenže ten ze svého pokusu orazítkoval pouze tyč.

Třetí třetina nabídla opatrnou partii, při které se oba celky tak jako po celé utkání soustředily především na zabezpečenou obranu, díky čemuž přítomní diváci příliš brankových příležitostí neviděli. S postupem času stoupala také nervozita na obou stranách, a tak bylo k vidění několik přesilových her.

Za zmínku stojí hlavně ta dvojnásobná jihlavská, jež zůstala trestuhodně nevyužita. Jihlava se však přece jen vyrovnání dočkala, když se při skrumáži před brankou nejlépe zorientoval dorážející Průcha.

Když se zdálo, že zápas dospěje do remízového stavu, tak napřáhl minutu před koncem ke střele Apeltauer, jehož pumelice skončila až za zády brankáře Zálešáka. Domácím už na odpověď nezbylo moc času, přesto si dokázali ještě vypracovat jednu velkou příležitost. Tu naštěstí pro SK zastavil na brankové čáře brankář Koch.

Jihlava tak jako první porazila v probíhající sezóně suverénní Malenovice a díky tomu se posunula do čela Moravské hokejbalové ligy. Nutno podotknout, že má odehrány o dva zápasy více než její největší pronásledovatelé. Zápas v Malenovicích splnil ta nejpřísnější měřítka, když se hrál ve velkém tempu, důrazu, ale především v duchu fair-play. Cenné vítězství pak potěšilo trenéra Jaroslava Fejta.

 „Nedělní zápas byl podle mě nejlépe odehraným zápasem v podzimní části. Kluci hráli obětavě s nasazením a na hřišti nechávali všechno. S takovou hrou věřím, že budeme atakovat příčky nejvyšší. Pořád ale máme na čem pracovat. A to je hlavně střelba ze střední vzdálenosti a přebírání hráčů před bránou. Musím klukům poděkovat za to, že po nepříliš úspěšném vstupu do sezony se zvedli a začali předvádět svoji hru,“ uzavírá Fejt.

HBC Malenovice – SK Jihlava “B“ (1:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Skyba (Hruboš, Havlík), 17. Hruboš (Skyba, Novák) – 1. Trybuček (Anděl), 38. Průcha (Apeltauer, Vala), 44. Apeltauer (Policar, Průcha).

Rozhodčí: Cícha, Kovařík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 27:22. Diváci: 59.

Malenovice: Zálešák (Opavský) – Březík “C“, Mannsfeld, Machuta, Langer, Novák “A“, Černý – Havlík, Medřický, Košatka – Huťka, Šimíček, Hladký – Skyba “A“, Hruboš, Brázdil.

Jihlava: Koch – Harasim, Anděl, Vala, Klíma – Koudelka, Trybuček, Král “C“ – Policar, Apeltauer, Průcha – Fatrdla, Pavlas, Smutný.

Autoři

Štítky SK Jihlava, hokejbal, tabulka, Malenovice, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalová Jihlava jako první dokázala porazit Malenovice. Díky tomu přezimuje v čele MHbL | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.