Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úspěšný závěr podzimu. Výběr Jihlavy zdolal Blanensko 6:3 a posunul se druhou příčku Superligy

Povedeným utkáním proti Blanensku zakončil jihlavský reprezentační výběr podzimní číst Superligy malého fotbalu. Proti těžkému soupeři z Moravy vedl ve středu už po prvním poločase, ve druhém svoje vedení zvýraznil až na konečných 6:3. V neúplné tabulce nyní patří Jihlavě druhé místo.

V první půli přitom Blanensko dvakrát vedlo. Skóre otevřel Jan Koudelka, na jeho trefu odpověděl Robin Demeter. Vedení vrátil hostům jiný reprezentant Ondřej Paděra, ale to bylo naposledy, co měl tým z Moravy navrch. Do poločasu totiž vyrovnal Adam Průcha a poločasový náskok jedné branky zajistil jihlavskému výběru Jakub Göth.

Na rozdíl dvou branek upravil ve druhé půli Zdeněk Kučera, Blanensko však do hry vrátil Filip Studený. „Myslím si, že utkání se zlomilo koncem první půle, když jsme dokázali z nepříznivého stavu 1:2 otočit do poločasu na 3:2. Ještě když soupeř snížil na 4:3, měli jsme několikrát namále, kdy jsme mohli dostat vyrovnávací gól. Naštěstí se tak nestalo a soupeři jsme odskočili na tři branky,“ hodnotí rozhodující momenty zápasu jihlavský gólman David Kubica.

V závěru totiž opět přesně mířili Demeter a Kučera, což pro Jihlavu znamenalo cennou výhru 6:3 a posun téměř na čelo tabulky celostátní Superligy malého fotbalu. V ní aktuálně s bilancí čtyř výher a tří proher zaostávají jen o skóre za vedoucím Mostem, ten ale má zápas k dobru. Stejně tak se budou dohrávat i další zápasy, pořadí v tabulce se před zimní pauzou může ještě celkem promíchat.   

„Výhra proti Blanensku je velmi cenná, protože nás udržela v boji o titul pro jarní část, navíc proti tak silnému soupeři jako,“ neskrývá spokojenost strážce jihlavské branky a nastiňuje vyhlídky na odvetnou část. „Máme do jara máme dobrou výchozí pozici. Určitě se o titul porveme,“ je optimistou David Kubica.

Jihlava – Blanensko 6:3 (3:2)

Branky: 14. a 54. Demeter, 40. a 58. Kučera, 24. Průcha, 28. Göth – 6. Koudelka, 23. Paděra, 43. Studený. 

Rozhodčí: Oulický – Tesař. ŽK: Kriegsmann – Širůček, Studený.

Jihlava: David Kubica – Zdeněk Kučera, Jakub Göth, Daniel Kavka, Adam Průcha, Robin Demeter, Radim Šuta, Miloš Kriegsmann.

Blanensko: Jakub Klimeš – Ondřej Paděra, Zdeněk Fladr, Jakub Sedlák, Jan Havlíček, Filip Studený, Jan Koudelka, Adam Širůček, Ladislav Zápotočný, Filip Adamec.

Foto Jan Mráka

Štítky okres Blansko, Jihlava, Ruská superliga ledního hokeje, Morava, Zdeněk Kučera, Jan Koudelka, Jan Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný závěr podzimu. Výběr Jihlavy zdolal Blanensko 6:3 a posunul se druhou příčku Superligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.