Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počtvrté za sebou na vrcholu Moravské hokejbalové ligy! Béčko SK Jihlava porazilo Hodonín a slaví titul

Dramatická finálová série Moravské hokejbalové ligy nakonec dopadla šťastně pro rezervu SK Jihlava. V rozhodujícím pátém zápase nakonec v domácím prostředí uspěl tým z Vysočiny, když po výsledku 2:1 porazil Hodonín. Moravskou hokejovou soutěž ovládl již počtvrté za sebou!

Ten se hrál před skvělou diváckou kulisou ve vysokém tempu. Důležitost utkání byla  znát, když oba mančafty hrály ze zabezpečených obran, a tak nebylo k vidění příliš gólových příležitostí. Skoro polovina zápasu byla urputnou bitvou o každý centimetr hrací plochy, ale v závěru druhé třetiny se diváci branky přece jen dočkali. Skóre zápasu otevřel střelou švihem útočník Trybuček.

Jihlava pak držela těsné vedení, než Hodonín 4 minuty před koncem vyrovnal šťastným gólem Hübla. Když už se schylovalo k prodloužení, rozhodl utkání životní trefou Smutný. A jelikož tato branka padla těsně před koncem, neměl Hodonín už prostor na vyrovnání. Jihlava tak dotáhla finálovou sérii do konce a slaví čtvrtý titul v řadě!

Celou sérii navíc provázela fantastická divácká kulisa, která lámala rekordy v návštěvnosti jak v Jihlavě, tak Hodoníně. Oba fanouškovské tábory se pak po závěrečné siréně navzájem vytleskaly, a tak dokázaly, že i přes všechny nepřátelské projevy opět zvítězil duch fair play, a tak to má být ve všech sportech. To stejné se pak dá říci také o hráčích na obou stranách.

Jihlava čtvrtý titul v řadě věnovala zesnulému trenérovi Martinu Vrátilovi.

„Letošní sezóna a play-off celkově bylo velmi náročné. V semifinále jsme měli problémy s Kyjovem a teď jsme hráli nejdelší možnou sérii proti kvalitnímu Hodonínu. Před ním bych rád smeknul za výsledky v lize a hlavně vyzdvihl jeho fanoušky, stejně jako ty naše. To co oba divácké tábory předváděly po tři týdny bylo neskutečné. Navíc úroveň finále byla tou nejlepší reklamou na hokejbal. Za oba týmy moc děkujeme všem lidem, kteří si na hokejbalové stadiony našli cestu. Jinak je to pro nás velký úspěch, čtvrtý titul v řadě, to je prostě paráda a jednou se na to tady v Jihlavě bude ještě dlouho vzpomínat. Máme skvělou partu, přes rok dřeme, pro vítězství jsme udělali opravdu maximum,“ hodnotil sezónu kapitán SK Petr Král.

SK Jihlava – HBC Hodonín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Trybuček (Danko), 44. Smutný – 41. Hübl (Zetocha).

Rozhodčí: Chocholouš, Prudík. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Střely na branku: 22:24. Diváci: 115. Konečný stav série: 3:2.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Jiskra, Habermann, Blaško, Koch, Sobotka, Dolejší, Anděl, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný “A“, Král “C“ – Apeltauer, Hlavatý, Průcha – Fejt, Danko, Trybuček – Smutný, Křivan, Seborský, Pavlas. Trenér: Fejt.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Hanuš, Zetocha, Mohyla, Švagerka M, Hlavačka Z. “C“, Kovář – Švagerka J., Švagerka Z., Hlavačka L. – Vojáček, Navrátil, Tóth – Mráz, Roch, Rapant – Hübl, Tomi.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky Hodonín, SK Jihlava, HC Dukla Jihlava, Kraj Vysočina, Petr Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počtvrté za sebou na vrcholu Moravské hokejbalové ligy! Béčko SK Jihlava porazilo Hodonín a slaví titul | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.