Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský Hotch-Potch má za sebou úspěšnou sezonu. Tanečníci zazářili třeba v Ostravě

Opět se blíží konec dalšího školního roku a jihlavský taneční klub Hotch-Potch ho měl opravdu nabitý. V dubnu tohoto roku představil divákům zbrusu nový celovečerní program Královská akademie, se kterým pro velký zájem diváků jihlavští tanečníci vystoupili celkem třikrát.

„Tím to ale rozhodně nekončilo, naopak. Naši tanečníci kromě přípravy programu vystupovali na různých společenských akcích a pilně se připravovali na nadcházející soutěžní období. V květnu a červnu nás čekaly velké soutěže v sólech, duech a malých skupinách v kategoriích modern dance, jazz dance a show dance – Ostravská pyramida, mistrovství České republiky (MČR) a mistrovství Evropy (ME),“ říká k programu Šárka Vaňková, vedoucí jihlavského tanečního klubu.

Ostravská pyramida proběhla 20. května, na ní jihlavský taneční klub Hotch-Potch představil neuvěřitelných 31 choreografií.  „Celkem jsme získali 22 medailí, z toho 7 zlatých, 7 stříbrných a 8 bronzových. Soutěžili junioři i děti. S tímto velkým úspěchem jsme se začali připravovat na MČR v Praze, které se konalo od 25. do 27. května, kde se nám podařilo nominovat na mistrovství Evropy, které se letos také konalo v Praze ve dnech 5. – 7. června,“ doplňuje Vaňková.

Dále dodává, že na ME se utkalo 20 evropských států a přes velkou konkurenci se jihlavským tanečníkům podařilo získat výborné reprezentativní umístění. „Všichni jsme moc pyšní na neuvěřitelné výkony tanečníků a děkujeme choreografům za skvělou práci,“ vyjadřuje díky Šárka Vaňková.

Tanečníci z jihlavského klubu Hotch-Potch nebudou zahálet ani během letních prázdnin. „Máme ještě nějaké vystoupení a hlavně nás čeká letní soustředění, na které se letos obzvlášť těšíme. Máme připravený krásný program a plno tanečních nápadů,“ dodává na závěr Vaňková.

Foto Hotch-Potch Jihlava

Štítky tanec, Hotch-Potch, úspěch, taneční klub, medaile, tanečník, Ostrava, Šárka Vaňková, mistrovství Evropy, Česko, Praha, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Hotch-Potch má za sebou úspěšnou sezonu. Tanečníci zazářili třeba v Ostravě | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.