Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SK Jihlava nevyužil v Hodoníně ani jeden mečbol. O titulu v Moravské hokejbalové lize rozhodne až pátý zápas

Větší drama to být nemohlo - finále Moravské hokejbalové ligy bude muset rozhodnout až dodatečný pátý zápas. Jihlava totiž nevyužila při vedení 2:0 na zápasy ani jeden ze dvou mečbolů, a tak Hodonín po domácích vítězstvích srovnal sérii na 2:2. Rozhodující utkání se odehraje v sobotu v Jihlavě.

Elektrizující atmosféra a výkony za cenu sebeobětování byly k vidění během víkendových zápasů finálové série Moravské hokejbalové ligy. Ten sobotní doprovázela až příliš velká nervozita, kdy trestné lavice praskaly ve švech. Právě přesilové hry hrály prim a díky nim dokázal Hodonín vždy svému soupeři odskočit. V závěrečných minutách, kdy bylo skóre 6:5 však přišly ze strany domácích dva těžké direkty a z těch už se hráči SK nevzpamatovali.

V neděli se diváci dalších gólových hodů nedočkali. Oba týmy hrály ze zabezpečených obran, a tak se často jen čekalo na faul nebo nějaký protiútok. I přes velký počet zblokovaných střel se rodily gólové příležitosti. Ty první dvě měla Jihlava, jenže na brakáře Krýsu nevyzrála. Ve druhé třetině už se zaplněná domácí tribuna radovala z branky. Kovářovu střelu si totiž nešťastně srazil do branky obránce Koch.

Jihlava se následně nadechla k náporu, ale ten často končil na výzbrojích domácích hráčů, kteří hráli velmi obětavě. Nemohoucnost v koncovce a z toho pramenitou křeč ještě více podpořil Helešic, který nadvakrát z dorážky poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. To si nakonec i Hodonín pohlídal, a tak vrátil finálovou sérii zpět na Vysočinu.

Nutno pochválit i fanoušky SK, kteří přicestovali do vzdáleného Hodonína v hojném počtu (25). Rozhodující finále, které určí šampióna Moravy pro rok 2017, se odehraje v sobotu od 16 hodin na hokejbalovém hřišti v Jihlavě.

HBC Hodonín - SK Jihlava 8:5 (2:1, 3:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 10. Hübl (Tóth, Zetocha), 15. Tóth (Rapant), 18. Rapant (Hübl), 20. Tóth, 29. Tomi (Navrátil), 36. Navrátil, 43. Navrátil, 44. Rapant - 15. Gregor (Hlavatý), 16. Dolejší (Průcha), 25. Habermann (Gregor), 33. Apeltauer (Fejt), 39. Průcha.

Rozhodčí: Orság, Zvařič. Vyloučení: 10:14. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 47:20. Diváci: 105.

HBC Hodonín - SK Jihlava 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Kovář (Tomi), 38. Helešic (Rapant).

Rozhodčí: Orság, Zvarič. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 20:17. Diváci: 116.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Hlavačka Z. “C“, Kovář, Hanuš, Zetocha, Mohyla, Švagerka M. – Švagerka J., Švagerka Z., Vojáček – Navrátil, Tóth, Mráz – Rapant, Helešic, Hübl – Hlavačka L., Tomi, Roch.

Jihlava: Ježek (v neděli Bártů) – Jiskra, Anděl, Dolejší, Koch J., Habermann, Sobotka, Blaško, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Gregor, Král – Smutný, Apeltauer, Průcha – Fejt, Hlavatý, Trybuček – Střecha, Danko.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky Hodonín, Jihlava, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SK Jihlava nevyužil v Hodoníně ani jeden mečbol. O titulu v Moravské hokejbalové lize rozhodne až pátý zápas | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.