Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Martin Prokop dojel ve třetí etapě devátý, v celkovém pořadí již atakuje první desítku

Martin Prokop obsadil v třetí etapě dakarské rallye deváté místo. Český pilot fordu se letos poprvé prosadil do nejlepší desítky a porazil například věhlasného Francouze Sébastiena Loeba. Na jeho vítězného krajana Stéphana Peterhansela ztratil Prokop přes 34 minut, do vedení se vrátil Katařan Násir Attíja.

Etapa mezi San Juanem de Marcona a Arequipou měřila bezmála 800 kilometrů, čas se závodníkům měřil na úseku dlouhém 331 km. Pro mnohé favority nedopadla dobře: loňský vítěz Carlos Sainz poškodil krátce po startu zavěšení předního kola a zůstal dlouho stát, na trati se hodně zdrželi také dosavadní lídr kategorie automobilů Giniel de Villiers nebo nejrychlejší muž předchozí etapy Loeb. Toho Prokop v cíli předčil o osm minut.

„Dnešní etapa byla hodně divoká, hodně favoritů mělo problémy,“ popisoval Martin Prokop na sociálních sítích. Sám musel dvakrát vyměňovat pneumatiku, navíc uvízl v duně. „Nebyl jsem zpočátku ani spokojen se svým tempem,“ přiznal jihlavský rodák, „až v závěru jsem se do toho dostal více.“

Dneska čeká závodníky další těžká zkouška, a to první maratónská etapa z Arequipy do Moqueguy. Posádky zde pojedou bez kontaktu se svým týmem a musejí se spoléhat jen samy na sebe. 

 

Foto Faceboo / Martin Prokop | Zdroj ČTK + Facebook Martina Prokopa

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, 2019, motorsport, Sébastien Loeb, Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz Jr.

Martin Prokop dojel ve třetí etapě devátý, v celkovém pořadí již atakuje první desítku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.