Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V neděli večer startuje dakarská rallye, opět se představí i jihlavský rodák Martin Prokop

V neděli večer středoevropského času začne slavnostním startem 41. ročník Rallye Dakar. Na startu nejslavnějšího motoristického maratonu světa je také 26 českých účastníků, kteří obsazují všech pět kategorií. V té automobilové nechybí ani jihlavský rodák Martin Prokop.

Soutěž se tentokrát odehraje zcela unikátně pouze v jediné jihoamerické zemi, kterou je Peru. Účastníky soutěže čeká v deseti lednových etapách v nejdelší verzi 5603 kilometrů a z toho maximálně 2961 kilometrů v rychlostních zkouškách (trasa pro automobily). První ostrá etapa je na programu v pondělí 7. ledna a cíl je naplánovaný na čtvrtek 17. ledna opět v peruánské metropoli Limě.

Martin Prokop, který loni na Dakaru skončil na výtečném sedmém místě, hodlá tento výsledek ještě vylepšit. Organizátoři ho zařadili do širšího okruhu favoritů. Vždyť se významně zlepšil v jízdě v písku, které letos v Peru opravdu nebude málo. Hned sedm z deseti etap se pojede v písčité terénu „Pojedeme zase žlutý, africký Dakar. Tak jak to bylo dřív,“ těší se Martin Prokop, který si nejslavnější motoristický etapový závod vyzkouší již počtvrté. 

 

 

Foto Faceboo / Martin Prokop | Zdroj auto.cz

Štítky Rallye Dakar, Martin Prokop, start, závod, Peru, Lima

V neděli večer startuje dakarská rallye, opět se představí i jihlavský rodák Martin Prokop | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.