Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rodák z Jihlavy Martin Prokop pojede na Rallye Dakar v jednom týmu s Tomášem Ouředníčkem

Elitní český automobilový jezdec a rodák z Jihlavy Martin Prokop bude na nadcházející Rallye Dakar úzce spolupracovat s Tomášem Ouředníčkem. Oba pojedou v barvách Prokopova týmu MP Sports a Ouředníčkovým úkolem bude v případě problémů jedničce týmu, pokud to bude možné, pomoct.

„Ihned po skončení (letošního) Dakaru jsem říkal, že pro boje na špici je potřeba mít v týmu víc než jedno auto, abychom si mohli vypomoct v těžkých chvílích. O tom, že takové chvíle často nastanou, všichni víme a to, že jezdci z top 20 si vzájemně nepomáhají ve vidině vlastního výsledku, je také fakt,“ uvedl Prokop v tiskové zprávě.

Ouředníček pomohl Prokopovi již letos, když jihlavského jezdce zastavily technické problémy. Krajan jej následně dotáhl až k servisním kamionům. „Je to skvělá zkušenost. Bez jeho odtahu k týmovým mechanikům bychom tam stáli ještě teď. Na Dakar 2019 jsme postavili novou evoluci Raptoru F-150, takže prověřený Shrek je k dispozici právě druhé týmové posádce,“ řekl Prokop.

V minulém ročníku Dakaru obsadil sedmé místo, čímž v kategorii automobilů vyrovnal české maximum Miroslava Zapletala z roku 2009. Zapletalovi tehdy jako navigátor pomáhal právě Ouředníček.

Autoři | Foto Facebook: Martin Prokop

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, Tomáš Ouředníček, tým, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodák z Jihlavy Martin Prokop pojede na Rallye Dakar v jednom týmu s Tomášem Ouředníčkem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.