Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Již o následujícím víkendu proběhnou Pístovské mokřady, tentokrát s dakarskou tematikou

Populární a dnes již tradiční motoristická akce Pístovské mokřady proběhne tentokrát v termínu 28. - 29. září. Publikum se může těšit na závody, ve kterých se představí špička nejen střední Evropy, ale i na nabitý doprovodný program, ve kterém bude hrát prim flotila pilota dakarského rallye Tomáše Ouředníčka.

Soutěžní část závodů bude probíhat v pátek a v sobotu. Nabídne špičku střední Evropy, dále závodníky z Albánie, Ukrajiny a jiných zemích. Pístovský terén tak znovu okusí několik mistrů staréh kontinentu, dalším tahákem bude několik zcela unikátních prototypů. 

Z doprovodného programu bude velká pozornost upřena na tým Tomáše Ouředníčka. Tento Dakarem ošlehaný motorista s sebou na Pístovské mokřady přiveze svoje nejen doprovodná, ale i závodní vozidla, se kterými ukáže všemožné skoky a smyky. 

V pátek večer je pak na programu s účastníky nejslavnějšího rallye beseda s promítáním fotek a videí. Během obou dnů pak bude možné si nechat závodníky podepsat. Do provizorního dakarského bivaku možná dorazí i první Češka Dakaru na čtyřkolce Olga Roučková, velkomeziříčský matador Ivo Kaštan nebo motorkář Ondřej Klymčiw.

Co ale bude pro návštěvníky jedinečné, je možnost se s Tomášem Ouředníčkem a jeho spolujezdcem Davidem Křípalem projet v samotných závodních speciálech. Cena za tuto projížďku na hranici nákladů, patnáctiminutový zážitek ve Fordu Ranger stojí 2 800,- Kč, v Hummeru H3 1 900,-. Jako velmi příjemný bonus k možná životnímu zážitku získá každý kuklu a knihu Dakar 2018 podepsanou Tomášem Ouředníčkem.

Další hodně zajímavou zkušeností může pro být pro motoristické nadšence špičkový 3D simulátor, který závody napodobuje natolik věrně, že na něm trénují nejlepší rallyoví a autokrosoví jezdci. 

Osvědčenou klasikou je sobotní Jožin z bažin, během kterého se offroady budou snažit zdolat největší tůň Pístovských mokřadů. Už v pátek bude na programu jeho divácká verze, ve které ten nejrychlejší získá 5 000,- na ruku. Zajímavým zpestřením bude jistě ženský trial, jeho vítězka si domů odnese laserovou tiskárnu s wifi.    

Pístovské mokřady jsou akcí pro celou rodinu, proto se nezapomnělo ani na děti. K dispozici jim bude skákací hrad ve tvaru obřího monster trucku, bagr pro hloubení, nafukovací gladiátor, bumber ball nebo závody plastových tatrovek. 

O dobrou zábavu se kromě denního programu postará i ten večerní a noční, organizátorům se totiž podařilo domluvit spolupráci s Red Bullem. 
 

 

Foto Drbna

Štítky Pístovské mokřady, motorismus, střední Evropa, Dakar, Tomáš Ouředníček, Ukrajina, Albánie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již o následujícím víkendu proběhnou Pístovské mokřady, tentokrát s dakarskou tematikou | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.