Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tradiční Pístovské mokřady proběhnou již za dva týdny, nabídnou nablýskaný doprovodný program

Pístovské mokřady nabídnou zase něco speciálního. Tradiční motoristická akce, na které nebude chybět několik mistrů Evropy, se blýskne i hvězdným doprovodným programem. Ne nadarmo proto letošní ročník získal přízvisko "dakarský". Veřejnosti se Pístovské mokřady otevřou o víkendu 28. - 29. září.

Hlavní náplní akce akce jsou mezinárodní závody v offroad trialu. Během nich se představí nejlepší závodníci ze střední Evropy, ale i Ukrajiny, Albánie, atd. Diváci budou moci v akci spatřit několik prototypů, jejichž zápolení s terénem někdy popírá fyzikální zákony. Více o akci ZDE.

Pístovské mokřady se vždycky pyšnily bohatým doprovodným programem. Proslulého Jožina z bažin si kromě aut loni poprvé vyzkoušli i sami dobrovolníci a nejinak tomu bude pro velký úspěch i letos. Zajímavým zpestřením bude jistě ženský trial, o večerní zábavu bude taktéž výtečně postaráno

Pístovské mokřady jsou akcí pro celou rodinu, proto se nezapomnělo ani na děti. K dispozici jim bude skákací hrad ve tvaru obřího monster trucku, bagr pro hloubení, nafukovací gladiátor a další aktivity.

Velkým lákadlem doplňkového programu však bude osoba dakarského závodníka Tomáše Ouředníčka. Ten se svým týmem přiveze svoje závodní speciály Ford Ranger V8 a Hummer H3 a pro diváky si po oba dny připraví jedinečnou show, obsahující smyky, skoky a dokonce i projížďky v jím řízených speciálech.

V jednání je i účast dalších známých a zajímavých osobností motoristického světa. To zdaleka není vše, návštěvníky čekají další atraktivní možnosti vyžití, organizátoři je však definitivně odhalí až s blížícím se termínem závodů, věnovat se jim blíže budeme v dalším článku. 

Zajímavostí akce je, že se jedná o offroad akci na pomoc přírodě. Kola terénních aut totiž suplují stáda zubrů, kteří v dávných dobách chodívali pít k potokům a udržovali tak v jejich okolí podmáčenou a bahnitou strukturu povrchu. V ní pak žili dnes už vzácní a zákonem chránění živočichové jako je listonoh, žábronožka, kuňka apod. 
 

Foto Archív Tomáše Ouředníčka

Štítky Pístovské mokřady, motorismus, Evropa, Ukrajina, Albánie, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční Pístovské mokřady proběhnou již za dva týdny, nabídnou nablýskaný doprovodný program | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.