Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Martin Prokop vyhrál v Abú Dhabí a dostal se do čela Světového poháru v cross country rallye

Velice cenného úspěchu dosáhl jihlavský automobilový jezdec Martin Prokop. Včera se stal vítězem Abú Zabí Desert Challenge rallye a po třetím závodu Světového poháru v cross country rallye vede průběžné pořadí seriálu.

Prokopa poprvé navigoval David Pabiška, který nahradil zdravotně indisponovaného Jana Tománka. Česká posádka porazila druhého Poláka Jakuba Przygonského o více než třináct minut.

„Je to neskutečný úspěch. Vyhrát závod v tomto mistráku není jen tak a normálně to soukromé auto nevyhrává. Pro mě i celý tým je to satisfakce za dva roky dřiny, protože všichni kroutili hlavou, že chci svůj tým a vlastní auto. Dneškem jsme dokázali, že to mělo smysl,“ hodnotí spokojený Prokop.

Pětatřicetiletý jezdec se v minulosti věnoval klasické rallye, v roce 2016 ale poprvé startoval na Rallye Dakar a následně se zaměřil na vytrvalostní soutěže. Po dakarské premiéře začal všechny závodní aktivity řešit v rámci svého týmu MP Sports.

„Jsem rád, že i já jsem se zlepšil na písku, protože mi to na něm dříve moc nešlo. Tentokrát jsme v dunách podali skvělý výkon, nezapadli jsme a projeli jsme vše konstantně,“ pochvaloval si Prokop. „V nejtěžších chvílích, kdy soupeři chybovali, tak my jsme zatáhli a ujeli jsme jim o moc. Pro mě to byl skvělý zážitek a skvělý úspěch,“ uvedl pro média jihlavský rodák.

Sedmý muž konečného pořadí letošní Rallye Dakar po posunu do čela průběžné klasifikace SP plánuje účast i na dalších závodech seriálu. Nebude chybět ani za tři týdny na dalším závodě v Kataru. „Chceme se o vítězství znovu poprat,“ dodává bojovně automobilový závodník.

Foto Facebook Martina Prokopa | Zdroj ČTK

Štítky Rallye Dakar, Martin Prokop, Abú Zabí, světový pohár, Jan Tománek, David Pabiška, Katar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Prokop vyhrál v Abú Dhabí a dostal se do čela Světového poháru v cross country rallye | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.