Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejlepší etapa v kariéře. Martin Prokop dojel pátý a i nadále drží na Dakaru sedmou příčku

Automobilový jezdec Martin Prokop vstoupil do druhé části Rallye Dakar nejlepším etapovým výsledkem v kariéře. V sobotní maratónské etapě v Bolívii, která následovala po dni volna, zajel pátý čas a průběžně se drží na sedmém místě.

„Bylo to hodně dlouhé s nekonečným měkkým pískem v první části. V něm jsme asi hodinu a půl jeli na jedničku, maximálně na dvojku, prostě děs běs a potom v další části dne zase tuny vody a bláta,“ řekl Prokop, který na nejrychlejšího Carlose Sainze ztratil necelých 24 minut. Zkušený Španěl využil problémů svého týmového kolegy Stéphanea Peterhansela a dostal se do čela.

Prokop mírně ztratil v jedné pasáži druhé části etapy, kdy jeho ford "uvízl" na drnu. „Celé auto zůstalo s koly ve vzduchu. Dojel nás při tom Polák Przygonski a celých 300 kilometrů do cíle jsme mu potom jeli na nárazníku. Sice jsme tím zapadnutím ztratili tři minuty, ale pak jsme si hlídali, aby nám už víc neujel a drželi se tak v dobrém tempu,“ dodal pilot týmu MP Sports.

Pořadí 7. etapy:

1. Sainz, Cruz (Šp./Peugeot) 4:49:26, 2. De Villiers, Zitzewitz (JAR, Něm./Toyota) -12:05, 3. Attíja, Baumel (Kat., Fr./Toyota) -14:19, ...5. Prokop, Tománek -23:57, 22. Vaculík, Plechatý (všichni ČR/Ford) -1:51:01.

Průběžné pořadí:

1. Sainz 21:41:38, 2. Attíja -1:11:29, 3. Peterhansel, Cottret (Fr./Peugeot) -1:20:46, ...7. Prokop -2:22:39, 26. Vaculík -13:28:43.

Autoři | Foto Facebook Martina Prokopa

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, Bolívie, kariéra, Carlos Sainz Jr., Toyota, Peugeot, de Villiers, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší etapa v kariéře. Martin Prokop dojel pátý a i nadále drží na Dakaru sedmou příčku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.