Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Martin Prokop po náročné šesté etapě Dakaru poskočil na výborné sedmé místo

Po šesti z celkových čtrnácti etap mají závodníci na Rallye Dakar konečně nárok na den odpočinku. Ladit formu na další těžké závodní dny bude s dobrou náladou i Martin Prokop. Jihlavský rodák se totiž v průběžném pořadí automobilů posunul na výbornou sedmou příčku.

Pořadatelé slavného závodu označili šestou etapu za jednu z nejsložitějších v letošním ročníku. A prognózy skutečně nelhaly. Šesté dějství zavedlo závodníky z Peru poprvé do Bolívie a museli překonávat vysokohorské cesty, které daly jezdcům i jejich strojům pořádně zabrat. 

„Startovali jsme ve 4 700 metrech, když všude kolem byl sníh nebo bláto. Oproti předchozím etapám byl rozdílný i charakter trati. Výjezdy a sjezdy na dunách vystřídaly rychlé cesty proložené rozbahněnými úseky a typickými nástrahami Bolívie v podobě rozpraskaného nebo propadlého povrchu,“ popisuje páteční martyrium automobilový závodník Martin Prokop. 

S 313 kilometry se jihlavský pilot společně se spolujezdcem Janem Tománkem vypořádali jako devátí nejrychlejší v kategorii automobilů. V celkovém pořadí to znamená skok na výtečnou sedmou pozici. „Dneska se nám to povedlo, příjemně jsme se proklouzali bahnem a udělali si dobrou náladu na den volna. Bude se hodit, protože větší část závodu je teprve před námi,“ okomentoval svoje rozpoložení spokojený Prokop.

Výsledky 6. etapy:

1. Sainz, Cruz (Šp./Peugeot 3008 DKR) 2:53:30; 2. Peterhansel, Cotret (Fr./Peugeot 3008 DKR) +4:06; 3. Al-Attiyah, Bäumel (Katar, Fr./Toyota) +5:05; … 9. Prokop, Tománek (ČR/Ford).

Pořadí po 6. etapě:

Automobily: 1. Peterhansel, Cotret (Fr./Peugeot 3008 DKR) 16:25:02; 2. Sainz, Cruz (Šp./Peugeot 3008 DKR) +27:10; 3. Ten Brinke (Niz./Toyota) +1:20:16; … 7. Prokop, Tománek (ČR/Ford) +25:52.

Foto Facebook Martina Prokopa | Zdroj www.auto.cz

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, Peugeot 3008, Jan Tománek, Bolívie, Toyota, Česko, Peru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Prokop po náročné šesté etapě Dakaru poskočil na výborné sedmé místo | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.