Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Martinu Prokopovi patří po penalizaci ve druhé etapě Rallye Dakar dvanáctá pozice

Zdálo se, že jihlavskému závodníkovi Martinu Prokopovi vychází vstup do Rallye Dakar 2018 velice dobře. Po včerejším desátém místu v prologu a devátém v druhé etapě byl dlouho klasifikován na výtečném 8. místě v kategorii automobilů, dodatečně však obdržel desetiminutovou penalizaci a klesl na průběžnou 12. příčku.

Martin Prokop dostal v druhé etapě Rallye Dakar desetiminutovou penalizaci za neprojetí kontrolního bodu a v průběžném pořadí kategorie automobilů klesl na 12. místo. Na trase se startem a cílem v peruánském Piscu byl na 267 kilometrů dlouhé zkoušce nejrychlejší Francouz Cyril Despres, který vede před krajanem a obhájcem prvenství Stéphanem Peterhanselem o 27 sekund.

Prokop za volantem fordu strávil v písečných dunách o 15 minut a čtyři sekundy více času než vítěz etapy. V závěru prodělal na tom, že před sebe pustil právě Desprese a v prachu za ním minul takzvaný waypoint. „Trochu jsme se tam zamotali. V cíli erzety jsme zjistili, že ho nemáme, a museli jsme se pro něj vrátit,“ vylíčil na facebooku Prokop, kterého nicméně neminula penalizace.

Etapu označil za očistec. „Ještě mi stojí vlasy hrůzou. Bylo to náročný. Písek byl extrémně měkkej a těžko se s ním dalo projet. Velkou výhodou byla desátá startovní pozice, protože jsem měli namalovaný stopy, kudy jet, ale ještě zbývalo trochu tvrdšího písku, který jsme si mohli vybrat a chytit v něm nějakou trakci,“ uvedl Prokop.

Foto Jiří Kolbaba

Štítky Martin Prokop, Rallye Dakar, Cyril Despres, Stéphane Peterhansel, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martinu Prokopovi patří po penalizaci ve druhé etapě Rallye Dakar dvanáctá pozice | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.