Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavští florbalisté potrápili rivaly z Prahy. Zápas rozhodla závěrečná přesilovka

Poslední den měsíce září se odehrála velká florbalová bitva, kdy do Jihlavy přijel v rámci 5.kola Po-háru Českého florbalu prvoligový soupeř z Prahy. Nejen hráči SK Jihlava, ale i diváci se těšili na flor-bal vyšší úrovně. Zápas ale pro jihlavské hráče nedopadl podle očekávání.

Skóre utkání již v 6.minutě otevřeli hosté (0:1) a v první desetiminutovce byli střelecky aktivnějším týmem. To se rozhodl změnit Tomáš Paul, když po dlouhé nahrávce od Jana Beránka krásně zakončil (1:1). V čase 13:10 překlopil vedení na stranu domácích aktivní Jan Horský (2:1) a SK bylo až do konce třetiny aktivnějším týmem, což potvrdil 30 vteřin před koncem druhou trefou Tomáš Paul (3:1).

I do druhé třetiny hráči SK vstoupili odhodlaně a aktivně, což hned na úvod potvrdil tvrdou střelou do tyčky Jan Horský. Domácí šli ve 25.minutě druhé třetiny poprvé do oslabení, ale bratři Beránkové utekli po zablokované střele hostů a Michal uvolnil do střelecké pozice Jana, který upravil chytrou střelou na 4:1. Gólman David Navrkal musel čelit četným pokusům hostů skóre upravit, a hlavně v dalším oslabení domácích podržel svůj tým. Konec třetí třetiny se domácím nevydařil. Zvyšující se tlak hostů přinesl 2 rychlé góly po sobě v rozmezí 40 vteřin a hosté upravili skóre po druhé třetině na těsných 4:3 pro domácí.

Úvod třetí třetiny patřil aktivnímu Stratu 98, který chtěl dorovnat stav utkání a rozhodnout ho ve svůj prospěch. Domácí tlak ustáli a naopak ve 47.minutě po nahrávce juniora Martina Štolla skóroval opět Jan Beránek (5:3). Těžký okamžik pro SK nastal v čase 49:17, kdy byl za hrubost vyloučen Michal Beránek na 5 minut. Téměř 3 minuty se dařilo blokovat pokusy hostů dobrou obranou nebo jistě zasahoval David Navrkal a držel svůj tým.

Bohužel pro domácí opět 2 rychlé góly hostů za sebou znamenaly vyrovnání (5:5) a poté ještě v početní výhodě odskočili o gól (5:6). Domácí se nevzdali a mohutně povzbuzováni slušně zaplněnou domácí halou aktivně napadali, a to i přes oslabení, které v závěru 3.třetiny hráli.  

Již po druhé v zápase v oslabení vyvezl balónek Michal Beránek a bratr Jan dorovnal na 6:6 v čase 58:45! Pokračovala však přesilovka hostů, ve které se jim podařilo 49 vteřin před koncem vsítit postupový gól (6:7). Domácí sice ještě vstřelili branku, ale ta jim pro faul při rozehrávce nebyla uznána. Zápas splnil a v mnohém i předčil předpoklad pěkného florbalu na Vysočině a hráčům i trenérům patří poděkování.

„Přijďte nás podpořit v sobotu 5. října na domácí palubovku, kdy od 18 hodin hrajeme další kolo soutěže. Tentokrát vyzveme PSKC Okříšky – MoBu,“ zve fanoušky za Florbal SK Jihlava Miroslava Krupková.

SK Jihlava – Start98 Praha-Kunratice 6:7 (3:1, 1:2, 2:4)

Branky: 10. Paul (Beránek J.), 14. Horský (Štoll), 20. Paul (Daněk), 26. Beránek J. (Beránek M.), 47. Beránek J. (Štoll), 59. Beránek J. (Beránek M.)

Sestava: Navrkal, Vyskočil Š. – Daněk, Škurla, Holoubek, Trojan, Strejček, Beránek J, Beránek M, Štoll, Horský, Vyskočil O., Žaloudek, Jirků, Zápotočný, Paul, Blažíček,

Zdroj florbaljihlava.cz

Štítky florbal, SK Jihlava, Praha, Jan Beránek, Tomáš Paul, Jan Horský, Jihlava, Martin Štoll

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští florbalisté potrápili rivaly z Prahy. Zápas rozhodla závěrečná přesilovka | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.