Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

BC Vysočina odehrála velmi dobrou základní část, v prvním kole nadstavby však prohrála v Písku

Na loňskou fantastickou sezónu navázali basketbalisté BC Vysočina velmi solidně. V základní části východní skupiny první ligy obsadili čtvrtou příčku, čímž se kvalifikovali do předkola play-off. V prvním kole této nadstavby prohráli v Písku poměrem 100:67.

Sezóna 2017/2018 byla z pohledu BC Vysočina naprosto fenomenální, vždyť jejich tažení zastavil ve finále první ligy až Hradec Králové, který následně přes baráž postoupil do extraligy. Ale ani následná posezónní obměna kádru neměla na výsledky jihlavského klubu destruktivní vliv.

Ve vyrovnané východní části první ligy se mužstvo trenéra Petra Pešouta dokázalo s bilancí desti výher a osmi proher umístit na čtvrté příčce, čímž se kvalifikovalo předkola play-off a živí tak reálnou naději na účast ve vyřazovací části soutěže.

Svoji sílu ukazoval BC Vysočina zejména na domácí palubovce, kde svému soupeři podlehl pouze jednou. Když pak zaznamenal i několik výher venku, vystačilo to na čtvrtou příčku za silným moravským triem Prostějov, Olomouc, Zlín. Právě tyto tři celky si zajistily přímý postup do play-off první ligy.    

První zápas předkola odehrál tým z Vysočiny už v pátek 8. února v Písku a nebylo to povedené představení. První čtvrtina byla naprosto vyrovnaná, zápas se začal lámat před poločasem, kdy domácí odskočili na rozdíl sedmi bodů. Písku i nadále vycházela střelba a během třetí čtvrtiny si vytvořil rozhodující náskok, který v závěrečném dějství ještě navýšil.

Napravit toto zváhání mohou hráči BC Vysočina za týden proti celku GBA EU, v domácím prostředí se Jihlavané představí až 24.února, kdy dorazí tým z Plzně.

Sokol Písek - BC Vysočina 100:67 (24:24 47:40 74:55)

Body hostů: Bubák 21, Krajcigr 19, Maňák 6, P. Knetl 6, Burian 6, Číha 5, Dokulil 4.

Foto Dalibor Mašek

Štítky BC Vysočina, basketbal, první liga, play-off, Písek, playoff, Hradec Králové

BC Vysočina odehrála velmi dobrou základní část, v prvním kole nadstavby však prohrála v Písku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.