Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

BC Vysočina předvedla fantastický obrat, po výhře v Opavě jí v první lize patří čtvrté místo

Na domácí palubovce se jihlavským basketbalistům daří, velmi dobrého výsledku ale o víkendu dosáhli i na půdě soupeře. V Opavě s tamním béčkem prohrávali o více než dvacet bodů, heroickým výkonem ale dosáhli na výhru 89:85. Díky tomu si upevnili čtvrtou pozici ve východní části první ligy.

Trenér Petr Pešout před zápasem s Opavou řešil trable s úzkým kádrem, který kromě pěti hráčů základní rotace doplnili dva kadeti Krmášek a Neuwirth. To Opava mohla využít hned jedenáct hráčů a výhodu domácího prostředí.

Průběh zápasu tomu také odpovídal. Po začátku utkání hostující tým rychle ztrácel a v poločase se šlo do kabin v poměru 56:43 pro domácí hráče z Opavy. Třetí čtvrtina se nesla ve podobném duchu a nic nenasvědčovalo tomu, že by si Opava nedošla pro jednoduchou výhru. Na konci třetí čtvrtiny vedli o 16 bodů.

Průběh čtvrté čtvrtiny však všechny předpoklady převrátil naruby. Po domácí trojce byl rozdíl19 bodů, to bylo ovšem ze strany Opavy na dlouhou dobu vše. Neuvěřitelná šnůra 0:20 znamenala, že tři minuty před koncem utkání se vedení přehouplo na stranu Vysočiny. Soupeř se tak po celých 7 minut nedokázal prosadit přes výborně fungující obranu hostů. Opava ještě v závěru kontrovala trestnými hody, ale hostující hráči svůj fantastický obrat uhájili.

BK Opava "B" - BC Vysočina 85:89 (29:17 56:43 76:60) 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj BC Vysočina

Štítky BC Vysočina, basketbal, Opavaa, první liga, BK Breda & Weinstein Opava

BC Vysočina předvedla fantastický obrat, po výhře v Opavě jí v první lize patří čtvrté místo | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.