Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalová senzace! BC Vysočina i potřetí porazil Olomouc a postupuje do semifinále první ligy

Takřka historického úspěchu dosáhli basketbalisté BC Vysočina. Po páteční důležité výhře na palubovce Olomouce dokázali totiž stejného soupeře porazit i neděli. Vítězstvím v poměru 97:78 dosáhli na třetí triumf v sérii a probojovali se tak prvoligového semifinále.

Favorizovaná Olomouc ovládla hned první utkání čtvrtfinálové série, ale nakonec zůstalo jenom u něj. Odveta na Vysočině vyzněla lépe pro domácí a jak trenér Petr Pešout předpovídal, klíč k postupu ležel v pátek na Hané. S důležitostí třetího zápasu série se lépe popasovali právě jeho svěřenci a do nedělního kládní vstupovali s prvním mečbolem, který k velké radosti publika proměnili.

Úvodní čtvrtina střetnutí byla pro BC Vysočina jako z říše snů. Jen za ní jihlavští hráči nasázeli soupeři 30 bodů a vytvořili si svouciferný náskok, který se jim dařilo navyšovat ve druhé čtvrtině. Do kabin se tak odcházelo za velmi slibného stavu 55:34. „Vstoupili jsme velmi dobře, kolektivně a střelecky se nám nadmíru dařilo,“ pochvaloval si trenér Pešout poločasový výkon. 

Početně oslabená Olomouc ve druhé půli notně přitvrdila. „Šli na to dobře takticky a my jsme malinko podlehli euforii. Naštěstí jsme to ale díky dnešní šířce kádru zvládli, kluci dokázali dodržovat moje pokyny,“ komentuje následný průběh jihlavský lodivod. Hanáci se přiblížili na rozdíl dvanácti bodů, ale na zvrat už neměli. Samotný závěr se už odehrával v téměř euforickém duchu.

„Postup do semifinále je něco neuvěřitelného, moc si to užíváme a jsem z toho vlastně v tranzu,“ líčil svoje pocity Petr Pešout. „Neskutečně jsme si věřili, jsme šťastní, že jsme potěšili i naše fanoušky.“ 

Semifinálová série začíná již příští neděli, hraje se na dva vítězné zápasy. S BC Vysočina se utká lepší z dvojice Košíře - Zlín.

BC Vysočina - Basketbal Olomouc 97:78 (30:15, 55:34, 80:61)

Konečný stav série: 3:1.

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky Olomouc, BC Vysočina, semifinále, Basketbal Olomouc, Kraj Vysočina, Haná, basketbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalová senzace! BC Vysočina i potřetí porazil Olomouc a postupuje do semifinále první ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.