Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Basketbalisté vstupují do prvoligového play-off, v pátek poprvé nastoupí proti Olomouci

BC Vysočina vkročí v pátek do čtvrtfinálových bojů a po letech tak znovu okusí atmosféru play-off. O tom, že jejich soupeřem bude Olomouc, rozhodly výsledky posledního kola nadstavby.

Jihlavský basketbalový tým po celou základní část mile překvapoval svými výsledky po většinu soutěže patřil do první trojky extrémně vyrovnané západní skupiny první ligy. Dopomohla k tomu především úžasná série devíti výher v řadě, po které se az chvíli aspoň na chvilku ocitli na samém čele soutěže. A přestože v hektickém závěru nakonec BC Vysočina tři utkání ztratil, o svoji pozici, zajišťující přímý postup do play-off, už nepřišel.

Dvě výhry a čtyři prohry v nadstavbové části soutěže potom určily, že čtvrtfinálovým soupeřem bude tým Basketbal Olomouc. Ta se už možná těšila se moravské souboje se Zlínem, ovšem právě výhra Vysočina ve Zlíně tyto představy rozmetala. „Jsem moc rád, že se kluci hecli a tyto spekulace vyvrátili,“ komentuje okolnosti posledního kola nadstavby jihlavský trenér Petr Pešout.

Jeho svěřenci přitom ve Zlíně nezačali vůbec dobře a po první čtvrtině prohrávali dvouciferným rozdílem. Do poločasu však BC Vysočina zabrala a do kabin odcházela s těsným vedením. Během druhého poločasu se skóre ještě dvakrát přelilo, avšak rozhodující byl závěr čtvrté čtvrtiny, kdy se hosté dostali do neuvěřitelného "laufu" a dotáhli tak utkání k výhře s jednoznačným výsledkem 75:93.

„V posledním úseku hry nám nedali ani koš a my jim dvacet čtyři v řadě. Moc jsme si to užili,“ líčí Pešout. Ten vidí pozitivně i psychologický aspekt obratu. „Je vždy dobré začínat play-off po vítězství. Doufám, že Olomouci letošní dvě prohry vrátíme,“ dodává bojovně před čtvrtfinále.  

Jako lépe postavený tým má Olomouc výhodu prvního domácí zápasu, který se uskuteční v pátek 6. dubna. Ovšem hned v neděli 8. dubna se v 15:30 odehraje odvetu na jihlavské palubovce. Série se hraje tři vítězné zápasy.       

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky playoff, Olomouc, BC Vysočina, soutěž, Zlín, Basketbal Olomouc, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté vstupují do prvoligového play-off, v pátek poprvé nastoupí proti Olomouci | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.