Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basketbalisté dlouho bojovali o vítězství, Olomouci ale podlehli 71:79

Basketbalisté BC Vysočina mají za sebou předposlední utkání nadstavbové skupiny C. Přestože doma nad Olomoucí po poločase vedli, vítězství si nakonec po výsledku 71:79 odváží soupeř. V šestičlenné skupině patří týmu z Vysočiny páté místo.

Vstup do utkání s Olomoucí se BC Vysočina vůbec nevydařil. Domácí basketbalisté v jednu chvíli prohrávali 0:12 a 2:14, ale ještě do konce první čtvrtiny se dokázali vzchopit a snížit na přijatelné skóre.

Druhá čtvrtina byla pokračováním konce té první, Vysočina pokračovala v náporu a do šaten se šlo za stavu 36:30. „Druhou čtvrtinu jsme hráli opravdu excelentně,“ chválil i trenér Petr Pešout. 

Během druhého poločasu se ale začala karta znovu obracet ve prospěch Olomouce. Stav se i přes to, že se domácím nedařila střelba, držel poměrně dlouho vyrovnaný. Dvě trojky v závěru třetího dějství ale jakoby definitivně zlomily zápas ve prospěch Hanáků.

Ti během závěrečné čtvrtiny i nadále navyšovali svůj náskok. V jednu chvíli to bylo o 15 bodů, nakonec BC Vysočina zkorigovala na konečných 71:79. „Bohužel jsme měli trochu v hlavách to, že musíme vyhrát. Chtěli jsme to zlomit, ale tentokrát jsme si počínali dost individualisticky. Prohráli jsme, ale dokázali jsme si, že dokážeme hrát i s těmi nejlepšími,“ zhodnotil závěr duelu Petr Pešout.

Poslední zápas nadstavbové skupiny odehraje BC Vysočina na palubovce Zlína, kde se rozhodne o konečném nasazení týmů pro čtvrtfinálové série.

BC Vysočina - Basketbal Olomouc 71:79 (16:18, 20:12, 15:25, 20:24)

 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj BC Vysočina

Štítky Olomouc, basketbalista, BC Vysočina, Kraj Vysočina, Basketbal Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté dlouho bojovali o vítězství, Olomouci ale podlehli 71:79 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.