Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Házenkáři Nového Veselí a Žďáru nad Sázavou skončili devátí na středoškolském mistrovství světa

Házenkáři Nového Veselí z SPŠ a VOŠ Žďár nad Sázavou reprezentovali Českou republiku na mistrovství světa středních škol v Kataru. Po třetím místě v základní skupině a dalších úspěšných bojích nakonec brali velmi solidní deváté místo. Mezi děvčaty oblékly reprezentační dres gymnazistky z Mostu, obsadily celkové dvanáctou příčku.

Dorostenci z Vysočiny se v základní skupině měřili s týmy Německa, Rumunska, Izraele a Gruzie. Soutěž zahájili výhrou nad Rumuny, po porážce od výběre Izraele pak vysoko přehráli Gruzii a boje základní skupiny zakončili prohrou s týmem Německa, vítězem základní skupiny. V základní fázi turnaje skončili na třetím místě za Německem a Izraelem.

Na dobré výkony ze základní skupiny navázali i v další fázi turnaje. Porazili Belgii, Řecko i domácí Katařany a na turnaji skončili v nabité konkurenci devátí. Do semifinále se probojovaly výběr Polska, Německa, Rakouska a Izraele. Ve finále si to rozdali Němci s Rakušany, vítězství nakonec slavili házenkáři z Rakouska, bronz vybojoval Izrael.

 

Mostecké dorostenky narazily v Dauhá v základní skupině na týmy Maďarska, Rakouska a Srbska. Po vysoké prohře s Maďarkami ze sportovní akademie v Györu podlehly mostecké házenkářky Rakousku, na závěr bojů základní skupiny pak porazily Srbsko. V základní skupině tak skončily třetí.

V dalších bojích o konečné umístění se mostecký tým utkal s týmem Izraelek, které porazil 34:19. S Bulharskem pak Mostečanky remizovaly 23:23, Turecku po vyrovnané první půli podlehly 20:25 a v posledním utkání Severočešky prohrály se Švédkami o jeden gól a skončily na turnaji dvanácté. Celkové vítězství si nakonec připsaly házenkářky Maďarského Györu, které ve finále přehrály Německo, bronz si domů vezou Dánky po výhře nad Brazílií.

Foto Český svaz házené | Zdroj Český svaz házené

Štítky Nové Veselí, házenkář, Žďár nad Sázavou, Německo, Izrael, Česko, Katar, mistrovství světa, Rakousko, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři Nového Veselí a Žďáru nad Sázavou skončili devátí na středoškolském mistrovství světa | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.