Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavští basketbalisté se po výhře nad Žižkovem osamostatnili na čele první ligy

Basketbalisté BC Vysočina se rychle oklepali po prohře s GBA a suverénním výkonem a jednoznačným výsledkem proti Sokolu Žižkov se nejenže vrátili na vítěznou vlnu, ale zároveň se osamostatnili na čele první ligy.

Jihlavští basketbalisté na konci kalendářního roku uchvátili devítizápasovou šňůrou výher, která je katapultovala mezi nejlepší celky soutěže. První kolo v novém roce však hráče z krajského města nezastihlo v optimální pohodě, když o čtyři body podlehli týmu GBA. O týden později ale bylo mnohem veseleji, když na domácí palubovce rozstříleli poslední Žižkov poměrem 102:71. Díky porážce Litoměřic tak tři kola před koncem základní části okupují čelní příčku první ligy.

O osudu nedělního zápasu proti Žižkovu bylo rozhodnuto velice brzy.  „Po minutě a půl jsme vedli 7:0, to nás nakoplo do zbytku zápasu. Naším cílem bylo vstoupit do zápasu energicky a pokud možno se netrápit. To se povedlo,“ libuje si hlavní trenér Petr Pešout. Ten ocenil i podporu domácích fanoušků. „Chytli se i diváci, říkali mi, že na takový zápas čekali dvacet let,“ usmívá se.

Pešoutovi svěřenci nenechali nikoho v hale na pochybách, kdo že si z duelu odnese dva body. Kvalitním týmovým výkonem si vypracovali poločasové vedení o 14 bodů. „Prakticky každý, kdo šel na plac, byl v laufu. Celkově jsme měli šest dvouciferných střelců, vysoké procento úspěšnosti, nastříleli jsme čtrnáct trojek, hodně doskoků a asistencí,“ připomíná jihlavský lodivod komplexní výkon svého týmu. 

Hráči ve žlutém dominovali i ve druhém poločase a neustále navyšovali bodový rozdíl až ke konečnému výsledku 102:71. „Z naší strany pohodový výkon, vyšlo nám vše, na co jsme sáhli. Ani Žižkov nehrál špatně, ale náš výkon byl excelentní,“ nešetří superlativy spokojený kouč. „Výhry si ceníme, potvrdili jsme roli favorita. Na druhou stranu, není to zas tak dlouho, co jsme byli v roli našeho nedělního soupeře.“

Jedenáctou výhrou v ročníku se BC Vysočina podařilo splnit základní sezónní cíl - vyhnout se play-outu. „Jsme rádi, že se do Jihlavy s určitostí zavítají zvučné týmy, ať bude postoupíme do play-off přímo nebo budeme hrát předkolo.“ K přímému postupu je třeba zůstat do třetího místa a hned následující zápas může hodně napovědět. Jihlavský tým totiž zajíždí na hřiště druhých Litoměřic. „Výhrou bychom se už hodně přiblížili přímému postupu, ale stát se může cokoli, soutěž je velmi vyrovnaná a variant je mnoho,“ zůstává nohama na zemi Petr Pešout.

Foto Dalibor Mašek

Štítky Žižkov, basketbalista, BC Vysočina, Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští basketbalisté se po výhře nad Žižkovem osamostatnili na čele první ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.