Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalisté BC Vysočina protáhli neporazitelnost na devět zápasů, v neděli porazili Sokol Pražský

Basketbalisté BC Vysočina potvrdili svoji výtečnou formu i v neděli, kdy na své palubovce porazili Sokol Pražský 91:70. Je to již deváté vítězství v řadě a není proto divu, že týmu sídlícímu v Jihlavě patří první příčka v prvoligové tabulce.

Domácí týmu se vydařil vstup do zápasu, vytvořil si náskok 13:0 a to svěřence trenéra Petra Pešouta velice uklidnilo. „Kluky jsem nabádal, abychom dobře zvládli začátek zápasu a skutečně jsme do něj dali hodně energie,“ pochvaluje si jihlavský lodivod první čtvrtinu. Tu nakonec jeho svěřenci ovládli poměrem 24:12.

Ve druhém hracím úseku Vysočina trpělivě navyšovala náskok a do kabin odešla s výhodou 21 bodů. „Říká se, že takové podobné vedení je v basketbalu nejošidnější, protože hrozí podcenění, ale kluci to zvládli s noblesou,“ nešetří chválou Petr Pešout. V jedné chvíli byl rozdíl dokonce třicetibodový a o vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Jedinou slabší chvilku v duelu si domácí vybrali ve třetí třetiny, na blíž než sedmnáct bodů si ale Sokol Pražský přiblížit nenechali.

Závěrečná čtvrtina už jenom potvrdila devátou výhru v řadě. „Kluci zase hráli skvěle, opět ukázali velkou bojovnost a týmovost. Hráli jsme výborně jak v útoku, tak v obraně. Ten tým si sedl perfektně, mladí a zkušení se skvěle doplňují,“ raduje se domácí kouč.

S bilancí deseti výher a tří porážek a průběžnou první příčkou se do myslí fanoušků nutně vkrádají myšlenky na play-off, ale Pešout zůstává pokorný. „My si to moc užíváme, ale jdeme od zápasu k zápasu. Předsezónním cílem bylo vyhnout se play-out, dnešní výhrou se tak snad definitivně stalo. Play-off by bylo by to krásné, takový bonbonek pro nás i naše fanoušky,“ uzavírá příjemné basketbalové povídání trenér BC Vysočina.

BC Vysočina - Sokol Pražský 91:70 (56:35)

Sestava BC Vysočina a body: Číha 22, Maňák 16, Knetl 12, Kantůrek 11, Melski 11, Krajcigr 10, Dokulil 6, Strážnický 3, Burian.

Foto Dalibor Mašek

Štítky BC Vysočina, Sokol Vyšehrad, basketbalista, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté BC Vysočina protáhli neporazitelnost na devět zápasů, v neděli porazili Sokol Pražský | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.