Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalisté Vysočiny ohromili první ligu. V sedmi otočili vysoké manko a slaví výhru v Nymburce

Jakmile jsou v sedmi, vyhrávají. Zdánlivě nelogická, přesto platná konstanta basketbalistů BC Vysočina. I ve značně okleštěné sestavě dokázali o výhru obrat rezervu Nymburka, které si nechala utéct sedmnáctibodové poločasové vedení. Heroický výkon hostujícího celku nakonec rezultoval v triumf 70:81 a upevnění třetí příčky v první lize.

K šestému vítězství v řadě ale vedla pořádně trnitá cesta. Tým z Vysočiny, s pouhými dvěma náhradníky, nezachytil v úvodu tempo zápasu a odpočatý soupeř v prvním poločase dominoval. Hosté kupili chyby, nedařila se jim střelba a rezerva Nymburka toho dokázala využít. Když po dvou čtvrtinách vedla o 17 bodů, na zvrat v utkání by si vsadil asi málokdo.

„O přestávce jsem kluky nahecoval, musel jsem i trochu zvýšit hlas,“ popisuje dění v kabině trenér Jihlavanů Petr Pešout. „Inkasovali jsme 50 bodů za poločas a z toho spoustu z vymezeného prostoru. Přešli jsme proto na zónovou obranu, což byl tah, který opravdu vyšel,“ libuje si lodivod hostí. 

Do druhé poloviny duelu nastoupil BC Vysočina jako vyměněný. Změna taktiky naprosto zničila útočnou snahu Nymburka, jehož hráči se přestali pohybovat, ztráceli míče a zhoršili střelbu, což byla voda na mlýn koncentrovanému a bojovnému týmu hostů. „Vycítili jsme šanci a krůček po krůčku jsme se soupeři přibližovali,“ líčí Pešout. 

Ve výrazně zlepšeném výkonu pokračovali jeho svěřenci i ve čtvrtině závěrečné. „Prakticky jsme zamkli jsme koš a využívali rychlé brejky. Celá čtvrtá čtvrtina, to byla óda na naši radost, odehráli jsme ji excelentně,“ připomíná výsledek 7:24 z poslední části hry šťastný jihlavský lodivod. Utkání, které bylo o poločase prakticky odsouzeno k neúspěchu, tak ohromujícím způsobem jeho tým strhnul na svoji stranu.

Petr Pešout tak měl pro svých sedm statečných jenom slova chvály. „Smekám před nimi, jsou to bojovníci, hrozně neradi prohrávají a o to je moje role snazší,“ a přidává i jednu statistickou anomálii. „Posledních pět zápasů, do kterých jsme nastoupili v sedmi, jsme pokaždé vyhráli. Dokonce jsme si dělali legraci, že do dalšího zápasu půjdeme zase v sedmi,“ dodává se smíchem. 

Další utkání čeká celek z Vysočiny už tento pátek, kdy zajíždí na palubovku druhých Košířů.

Basketball Nymburk B - BC Vysočina 70:81

 

Body a sestava BC Vysočina: Krajcigr 16, Číha 15, Maňák 14, Strážnický 12, Melski 11, P. Knetl 9, Dokulil 4.

Foto www.probasket.cz

Štítky ČEZ Basketball Nymburk, Kraj Vysočina, BC Vysočina, basketbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Vysočiny ohromili první ligu. V sedmi otočili vysoké manko a slaví výhru v Nymburce | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.