Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Basketbalisté jsou v ráži, po výhře nad Pískem okupují čelo první ligy. V neděli zajíždějí do Nymburka

Jaký to rozdíl oproti loňské sezóně. Už nyní, po devíti zápasech, mají basketbalisté BC Vysočina o dvě výhry víc než za celý minulý ročník. Naposledy si v domácím prostředí vyšlápli na nevyzpytatelný Písek a porazili ho 79:65. Nyní budou svoji pětizápasovou vítěznou šňůru hájit v Nymburce.

Vysočina měla povedený vstup do utkání, rychle vedla 11:2 a po celou první čtvrtinu udržovala mírné vedení. Situace se začala dramatizovat na konci poločasu, kdy hosté z Písku snížili až na rozdíl jednoho bodu. Domácí ale zabrali a několika rychlými koši si zajistili poločasové vedení 47:35. „Dobrý začátek tým uklidnil a když šlo před půlkou do tuhého, povedlo se nám pár akcí, které nakonec udělaly rozdíl v konečném skóre,“ vrací se k rozhodující pasáži zápasu trenér BC Vysočina Petr Pešout. 

Ten pak společně se stovkou diváku v jihlavské hale ve zbytku zápasu sledoval, jak jeho svěřenci celkem v klidu dovedli zápas k přesvědčivému vítězství 79:65. „Ale pozor, rozhodně to nebyl jednoduchý zápas, i my jsme měli hluchá místa. Písek je soupeř, který nám dlouhodobě nevyhovuje a jeho současně postavení v tabulce je zkreslené tím, že kvůli rekonstrukci vlastní haly hraje pouze na hřištích soupeřů a očekávám ho v popředí tabulky,“ váží si nedělního vítězství Pešout. 

Ten si i tentokrát může gratulovat ke vhodně zvolené taktice. „Jsou nebezpeční střelbou z dálky, proto jsme vytáhli obranu a jejich přednosti eliminovali. Naopak nám se v trojkách dařilo, a tak jsme je vlastně porazili jejich zbraněmi,“ je spokojen jihlavský lodivod. Nezapomene zmínit ani přínos hráčů z lavičky. „Už čtyři zápasy za sebou naše lavička přehrála tu soupeřovu, to nám moc pomáhá. Nejen že jsme body rozprostřely mezi hodně hráčů, ale roste nám i počet asistencí,“ pochvaluje si Pešout týmový výkon svého celku.

Nyní BC Vysočina čeká těžký zápas v Nymburce s tamní rezervou extraligového hegemona. „I za normálních okolností by to byl obtížný zápas, my to nudeme mít možná ještě těžší kvůli repre pauze, takže na nás můžou nasadit více hráčů z áčka,“ upozorňuje Petr Pešout na nedělního soupeře. „Ale my si věříme, po posledních zápasech máme sebevědomí a chceme předvést slušný výkon, nejlépe vítězný,“ uzavírá s úsměvem trenér Jihlavanů.

Foto Dalibor Mašek

Štítky Písek, ČEZ Basketball Nymburk, BC Vysočina, Kraj Vysočina, basketbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté jsou v ráži, po výhře nad Pískem okupují čelo první ligy. V neděli zajíždějí do Nymburka | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.