Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

South Bohemia HB Beton Cup ovládli florbalisté z Pelhřimova

Největší turnaj na jihu Čech se odehrál o víkendu v Jindřichově Hradci. A nejlépe se na něm vedlo týmu z Vysočiny - Spartaku Pelhřimov. Prvoligový klub ve finále porazil Košice 5:2 a odvezl si putovní pohár.

V základní skupině skončili florbalisté Pelhřimova na druhém místě za Dačicemi. S těmi Spartak prohrál 3:4. Poté ve skupině porazil Chrudim a domácí Jindřichův Hradec.

Díky nejlepšímu skóre z týmů na druhých místech si Pelhřimov zajistil místo přímo ve čtvrtfinále, ve kterém si poradil s týmem z Chomutova 5:4 po samostatných nájezdech.

V semifinále přišla odveta za základní skupinu a povedla se na jedničku. Pelhřimov zdolal Dačice 4:3 a zajistil si tak postup do finále.

V něm se vysočinský klub utkal se slovenským soupeřem z Košic a nedal mu žádnou šanci. Od začátku měli pelhřimovští borci utkání ve svých rukou a zaslouženě tak zvítězili 5:2 a stali se tak vítězi čtvrtého ročníku turnaje.

V ženské části turnaje byly nejlepší hráčky Prešova. Ty ve finále přehrály soupeřky z Tábora v poměru 7:4. Na třetím místě se umístil další jihočeský celek, tým Soběslavi.

Konečné pořadí

Muži: 1. Spartak Pelhřimov, 2. FbO Florko Košice, 3. TJ Centropen Dačice, 4. FBC Štíři České Budějovice, 5. FBC BRZDY CZ Česká Lípa, 6. FBC 98 Chomutov, 7. ASK Bystřice nad Pernštejnem, 8. FBC Sokol Piráti Chrudim, 9. FBC Český Krumlov, 10. FK Slovan Jindřichův Hradec, 11. FBC Sokol Písek, 12. TJ Sokol Telč.

Ženy: 1. FBC Mikuláš Prešov, 2. 1. FbK Tábor, 3. Florbal Soběslav, 4. FBC Spartak Přerov, 5. FK Slovan Jindřichův Hradec.

Napsal Aleš Skok

Štítky Pelhřimov, Jindřichův Hradec, finále, Košice, HC Spartak Pelhřimov, Česko, Kraj Vysočina, Dačice, Česká obec sokolská, Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

South Bohemia HB Beton Cup ovládli florbalisté z Pelhřimova | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.