Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Horácké derby ovládla Dukla Jihlava, v Třebíči vyhrála 4:2

Dukla na hokejovou Třebíč umí, s dnešním utkáním to bylo už pošesté v řadě. Velkou zásluhu na konečné výhře 4:2 měla povedená druhá třetina, kterou hosté z Jihlavy ovládli třemi brankami. Dukle patří po patnáctém kole osmé místo prvoligové tabulky.

Jihlavští hokejisté vstoupili do derby Vysočiny slušně a už v první minutě se sám na branku řítil Anděl, ale neprosadil se. Skóre se tak měnilo až v deváté minutě, kdy domácí Martin Šťovíček doklepl odražený puk do sítě.

Druhá třetina se ale Dukle povedla. Vstoupila do ní aktivně, vybojovala si přesilovku a v ní srovnal Jan Holý. Zanedlouho si třebíčský hráč Král smolně srazil do sítě střílenou přihrávku Jiřího Fronka, který v dalším průběhu utkání ve stylu fair-play odvolal jihlavskou přesilovku, jelikož řekl sudím, že se o faul na něj nejednalo. A hostům se jeho gesto ihned vrátilo, jelikož na 3:1 zvýšil svým prvním gólem v sezoně Josef Skořepa.

Zkraje třetí části sice Třebíč snížila Nedvídkem, ale červenožlutým se pak znovu vrátilo fair-play, když další faul odvolal i Peter Lichanec. Krátce na to se prosadil Lukáš Anděl a Dukla tak porazila Horáckou Slavii pošesté v řadě - 4:2.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Šťovíček (Michálek, Bittner), 42. Nedvídek (Vodný) – 23. J. Holý (Poletín), 25. Fronk (Anděl, Poletín), 35. Skořepa (Čachotský, Půža), 50. Anděl (Fronk, Poletín).

Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 3765.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, V. Čejka (C), Hort – Bittner, Šťovíček (A), Michálek – Vodný (A), Nedvídek, Havlát – T. Havránek, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Paták, Václavek, Ferda.

HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Lundström) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, D. Kolář, Piegl, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, D. Čermák, Jiránek (A) – Davídek, Lichanec.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třebíč, hokej, první liga, HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Jan Holý, Josef Skořepa, HC Slavia Praha, Kraj Vysočina, Jan Brož

Horácké derby ovládla Dukla Jihlava, v Třebíči vyhrála 4:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.