Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla poprvé klopýtla, po nájezdech prohrála s Benátkami nad Jizerou

Hokejová Dukla poprvé ztratila. Na domácím ledě ve třetím kole proti Benátkám nad Jizerou ještě ve třetí třetině vedla o dvě branky, nakonec se však rozhodovalo v nájezdech, které lépe vyšly hostům. Jihlavě patří po porážce 4:5 průběžná čtvrtá příčka tabulky.

Už první třetina naznačila, jakým směrem se bude zápas ubírat. Herní převahu korunovala Jihlava dvěma góly, nejprve se prosadil v přesilovce Michal Poletín, podruhé to byl dočasný kapitán Matěj Pekr těsně před koncem první části.

Benátky však z minima vytěžily maximum a dočkaly se snížení z hole Chrtka. Duklu to však nerozhodilo a gól Jana Pohla z 29. minuty přiblížil Duklu plnému bodovému zisku.

Benátky se ale zmobilizovaly, a i přes trefu Lukáše Anděla v 59. minutě srovnaly. V nájezdech se prosadil jako jediný benátecký Chrtek a Jihlava poprvé v sezoně ztratila body - 4:5 po nájezdech.

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 4:5 po sam. nájezdech (2:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 7. Poletín (Čachotský), 20. Pekr (Pohl, Anděl), 29. Pohl (Fronk), 48. Anděl (Pekr, Pohl) – 24. Chrtek (Duda), 43. Buchtela, 54. Rychlovský (Buchtela, Havlín), 59. Buchtela, rozh. nájezd Chrtek. 

Rozhodčí: Kopeček, Maršálek – Bohuněk, Měkýš. Diváci: 1205.

Jihlava: Brož – Piegl, Pohl, Půža, Holý, Staněk, Kolář, Mareš – Anděl, Zeman, Pekr – Poletín, Čachotský, Lichanec – Fronk, Davídek, Jiránek – Harkabus, Čermák, Chlubna.

Benátky: Žajdlík – Havlín, Buchtela, Žůrek, Aubrecht, Hampl, Niko, Kovář – Špaček, Najman, Rychlovský – Duda, Chrtek, Půček – Wiencek, Dlouhý, Jiruš – Šafařovský, Bittner, Klapka.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Benátky nad Jizerou, hokej, první liga, HC Dukla Jihlava, HC Benátky nad Jizerou, Jan Pohl, Matěj Pekr, Michal Poletín, Benátky

Dukla poprvé klopýtla, po nájezdech prohrála s Benátkami nad Jizerou | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.