Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Střechu jihlavského zimáku opět zkoumal statik. Měla by vydržet další tři roky, zní závěr

Střecha jihlavského zimního stadionu vydrží další tři roky. Tak zní nejnovější posudek od statika, který potvrdil, že se na stadionu může hrát až do sezony 2021/2022, kdy by měla být zahájena výstavba nové multifunkční haly. O ní rozhodlo jihlavské zastupitelstvo na konci roku 2018.

Statik měl na žádost města zjistit, zdali je možné střechu užívat i po dubnu roku 2020, tedy termínu, který byl loňským posudkem stanoven pro ukončení provozování. Jeho výsledná zpráva je pozitivní, ale přesto nás varuje – tato věc se řeší opravdu na poslední chvíli,“ uvedl manažer výstavby Horácké multifunkční arény, radní města David Beke.

Jednalo se o pátou prohlídku od roku 2012, kdy statik střechu jihlavského stadionu zkoumal poprvé. Loňská prohlídka se týkala zejména zkoušek, měření a popisu zjištěných vad, které byly následně opraveny a znovu zkontrolovány. Letošní prohlídka však byla podrobnější.

„Při prohlídce byla použita speciální plošina, která zajistila přístup k dosud nedostupným uzlům konstrukce. Nové zkoušky, měření a údaje z předchozích posudků vytvořily technické informace o prakticky celé konstrukci,“ uvedl Ondřej Stránský z odboru správy realit.


Jihlava zvažuje stavbu mobilní haly, až bude bourat zimní stadion. Vyšla by na 35 milionů

Jihlava zvažuje stavbu mobilní ledové plochy asi za 35 milionů korun. Jde o záložní variantu pro období, kdy by město chtělo zbourat dožívající Horácký zimní stadion a na jeho místě postavit novou multifunkční arénu. Jihlavští zastupitelé dnes na...

Výsledkem prohlídky statikem je tedy to, že střecha může být využívána do konce sezony 2021/2022, avšak ve zpřísněném režimu. „Musí být například trvale sledováno zatížení střechy sněhem a střecha bude neustále sledována a prohlížena. V letošním roce je také nutné specialistou posoudit, zda-li stávající povrchová ochrana ocelové konstrukce střechy může dožít do konce hokejové sezony 2021/2022, anebo je nutné zajistit nápravné opatření,“ doplnil David Beke.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky HZS, zimní stadion, statik, střecha, posudek, aréna, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střechu jihlavského zimáku opět zkoumal statik. Měla by vydržet další tři roky, zní závěr | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.