Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dukla Jihlava v tréninkových zápasech s českou reprezentací dvakrát prohrála

Tréninkovými zápasy s prvoligovou Duklou Jihlava si zpestřila týdenní soustředění na Horáckém stadionu česká hokejová reprezentace. V prvním z dvojice modelovaných soubojů na 2x20 minut zástupci národního týmu zvítězili 3:1 a ve druhém 2:1.

Z 36 členů výběru Miloše Říhy na kempu adeptů národního mužstva nezasáhli do zápasů jen brankáři David Rittich z Calgary a Daniel Vladař z Bostonu. Rittich na přání svého klubu a Vladař kvůli drobnému zranění. Obránci Daniel Bukač a Daniel Gazda oblékli dres Jihlavy.

V prvním z duelů, v kterých například v případě vyloučení bylo nařízeno trestné střílení nebo se hrála přesilovka pouze minutu, vedla Dukla po brance Josefa Skořepy, ale ve 13. minutě vyrovnal Radim Zohorna a v druhém dějství otočili výsledek obránce Dominik Mašín a útočník Matyáš Kantner.

V druhém utkání se prosadil v polovině první třetiny jen Jiří Fronk z domácí Dukly. V druhé dvacetiminutovce zařídili obrat bek David Sklenička z trestného střílení a další zadák Petr Kalina. Druhé klání nedohrál kvůli zranění útočník David Cienciala.

„Byl to pěkný zážitek si tady zahrát proti Dukle. Vyrůstal jsem tady a naučil jsem se tu hokej. Byl to tady můj druhý domov a jsem rád, že jsem tady mohl ten týden strávit,“ řekl útočník Adam Musil. U stropu Horáckého stadionu je mezi legendami vyvěšen i dres jeho dědy Jaroslava Holíka i prastrýce Jiřího Holíka. „Udělali tady hodně práce a myslím, že si to zaslouží. Na tomto zimáku je velká historie,“ doplnila nová posila Liberce.

Přivítal, že se domluvil duel s Duklou místo původně plánovaného utkání jen mezi reprezentanty. Ti loni v Přerově hráli proti sobě rozděleni na týmy Čech a Moravy. „Hráli jsme proti sobě už od neděle do středy, takže to byla taková hezká změna, že jsme si mohli zahrát proti Dukle,“ dodal Musil, který má na kontě osm startů za národní tým z loňského roku.

Zatímco Adam Musil po začátcích v Jihlavě působil dlouhá léta v zámoří a naposledy v AHL v San Antoniu, brankář Jakub Škarek si za Jihlavu zachytal ještě v sezoně 2017/18 v extralize. Uplynulý ročník strávil v Pelicans Lahti, kam jej po draftu zapůjčili New York Islanders.

„Proti Dukle jsem hrál poprvé v životě. Pár kluků v Dukle znám, s kterými jsem hrával v mládeži, a na hecování došlo. V zápase se ale soustředím jen na puk,“ prohlásil Škarek, který nastoupil v druhém duelu, v němž hráli více hráči širšího kádru Jihlavy.

Byl rád, že se právě s Duklou souboj domluvil. „Bylo to zajímavé zpestření a taková tečka za soustředěním, i když v pátek máme ještě trénink. Jsem rád, že jsme oba zápasy zvládli vítězně. Dukla mě velice příjemně překvapila, mladí kluci hráli výborně i jejich nové posily. Určitě nám to neudělali lehké, klobouk dolů před nimi,“ dodal Škarek.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky Sport, hokej, ČR, reprezentace, příprava, HC Dukla Jihlava, Jakub Škarek, Adam Musil, David Rittich, Daniel Vladař, Boston Bruins, Calgary Flames, Miloš Říha, Daniel Gazda, Josef Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava v tréninkových zápasech s českou reprezentací dvakrát prohrála | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.