Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V prvním přípravném zápase prohrála Dukla s Pavlodarem. Klub se nadále rozhlíží po posilách

Dukla Jihlava má za sebou první přípravný zápas před prvoligovou sezónou 2019/2020, který však výsledkově vyšel lépe kazašskému soupeři z Pavlodaru. Jihlavský klub v zápase využil několik hráčů, které má v kádru na zkoušku, zároveň se však i nadále rozhlíží po dalším vhodném doplnění kádru.

Jihlavší hokejisté v úterý 6. srpna přivítali v prvním přípravném utkání na domácím ledě kazašský celek HK Irtyš Pavlodar. V první třetině byl na ledě vidět neskutečný tlak domácích, kteří ze svého tlaku a tahu na bránu ukořistili skóre 1:0.

Ve druhé třetině se na ledě hra vyrovnala a začal kousat i celek Pavlodaru, který srovnal stav, Dukla znovu vedla, ale poslední slovo měl Pavlodar a po druhé třetině byl stav nerozhodný 2:2.

Třetí třetina vyšla lépe hostům, když se v 52. minutě chopil puku na středovém kruhu Nikita Samojlov a proměnil trestné střílení a hosté se radovali po konečném skóre 2:3. Následně se jely samostatné nájezdy, ze kterých se taky radoval tým hostů a zvítězil v nich 1:3.

HC Dukla Jihlava - Irtyš Pavlodar 2:3  (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Holý, 37. Davídek (Veselý, Čermák) – 29. Namestnikov (Kurshuk), 39. Gašnikov (Makutskij), 52. Samojlov (TS). 

Rozhodčí: Mejzlík, Polák – Mareček, Jeletz. Diváci: 549. 

 

V zápase se představili i tři hráči, kteřá jsou v Dukle na zkoušku. Jsou jimi Milan Davídek, Jiří Fronk a Peter Lichanec. „Jsme přesvědčeni, že by mohli být tím pravým, co hledáme – aby zvýšili konkurenci a výkonnost týmu. Hráči se zatím jeví velmi dobře,“ průběžně hodnotí jednatel kluvu Bedřch Ščerban. 

Nejvyšší muž v klubové hiearchii však chce kádr ještě dále doplnit. „Sháníme ještě posilu do obrany a asi bychom rádi dovedli ještě jednoho až dva útočníky,“ Vše je však spojeno s ekonomickou stránkou. „Dukla Jihlava je zdravá firma, už řadu let píše černá čísla. Chováme se ekonomicky velmi zodpovědně a v případě, že chceme někoho přivést, tak se držíme toho, co jsme schopní nejen podepsat, ale i splnit a nijak nepřeplácíme hráče,“ sděluje bývalý vynikající hokejista.

Zejména na sociálních sítích se vyskytují názory, že příští sezóna by měla "udržovací". To jednatel Bedřich Ščerban důrazně odmítá: „HC Dukla Jihlava bude tým, který bude mít vždycky ambice. Nikdy se nesmíříme s tím a nestane se, že bychom šli do sezony jen tak,“ zní z úst šéfa Dukly. „Naším cílem bude za měsíc vyladit všechno tak, aby Dukla patřila k lídrům a favoritům soutěže,“ uzavírá Ščerban.

Duklu v přípravném období čeká ještě šest utkání, prvoligovou soutěž začne jihlavský klub 11. září domácím zápasem s Kadaní.

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, hokej, příprava, změny, kádr, HC Dukla Jihlava, Milan Davídek, Sportovní klub Kadaň, Bedřich Ščerban

V prvním přípravném zápase prohrála Dukla s Pavlodarem. Klub se nadále rozhlíží po posilách | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.