Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dukla nastoupila do letní přípravy. Už se změnami v kádru, Jihlavu opouští Suchánek a Dostálek

Poslední dubnové pondělí bylo pro A-tým Dukly Jihlava dnem zahájení první fáze letní přípravy. Na úvodním posilovacím tréninku se koučům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi hlásilo 19 hráčů, gólmani se připravují ve své vlastní skupině pod vedením Petra Jaroše.

 

První trénink absolvoval také obránce Jan Holý, se kterým je Dukla předběžně domluvená na dalším působení. Posilou do obrany je také Daniel Kolář, který poslední tři sezony patřil k oporám defenzívy prostějovských Jestřábů. Bývalý hráč Havlíčkova Brodu nebo kapitán chomutovské juniorky odehrál za Prostějov 172 zápasů s bilancí 6+24 a v uplynulé sezoně naskočil i do jednoho zápasu za Pardubice. Rozhovor s šestadvacetiletým hokejistou přineseme v dalších dnech.

Další dva hráči se budou snažit vybojovat si místo v A-týmu pro novou sezonu. Jde o urostlého obránce Marcela Hlaváčka,který je vysoký 203 centimetrů. V uplynulém ročníku působil ve slovenské Dubnici. Druhým hráčem, který do klubu přichází na try-out, je útočník Jakub Veselý. Rodák z nedalekého Pelhřimova strávil uplynulou sezonu v americké juniorské soutěži Western States Hockey League (WSHL).

V Jihlavě již naopak nebude pokračovat útočník Vlastimil Dostálek, na kterého klub neuplatnil opci. V Dukle svoje angažmá neprodlouží z rodinných důvodů ani obránce Jakub Suchánek

Hráči na prvním tréninku:

Obránci: Jakub Černohorský, Marcel Hlaváček (try-out), Jan Holý, Daniel Kolář, Lukáš Mareš, Jan Pohl, Václav Půža, Matěj Vála. 

Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Tomáš Harkabus, Tomáš Chlubna, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Matěj Pekr, Josef Skořepa, Jakub Veselý (try-out), Adam Zeman.

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, hokej, příprava, změny, kádr, HC Dukla Jihlava, Jakub Suchánek, Vlastimil Dostálek, trénink, Petr Vlk, František Zeman, Petr Jaroš, Daniel Kolář, Jan Holý, Jakub Veselý

Dukla nastoupila do letní přípravy. Už se změnami v kádru, Jihlavu opouští Suchánek a Dostálek | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.