Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Semifinálová série je vyrovnaná, Dukla ve druhém zápase porazila Kladno 3:1

Důležitého vítězství bylo dosaženo. Po nepovedeném prvním utkání semifinále Dukla v sobotu zabrala a po bojovném výkonu slaví výhru 3:1. Za stavu 1:1 se série stěhuje na dva zápasy do Kladna, kde se hraje v úterý a ve středu.

Důležité druhé utkání zahájila Jihlava aktivnější hrou a vytvářela si i nebezpečné šance. Nejprve Dsotálek jen těsně nedosáhl na Čachotského přihrávku, poté ani Pekr ani Anděl nedokázali ze závaru dostat puk za Cikánka. Na druhé straně Melka přestřelil jen o kousek Honzíkovu branku. Do kabin šli lépe naladěni domácí, protože v 19. minutě ujel obraně Pekr, přihrál Lukáší Andělovi, který střílel přesně k tyči – 1:0. Vzápětí mohl zvýšit Čachotský, v poslední chvíli mu ale kotouč z hokejky smetl jeden z obránců.

Zdvojnásobit vedení se Dukle podařilo až ve 26. minutě. Čachotský vyhrál buly pro Martina Matějíčka, jehož nahození Cikánek vinou zakrytého výhledu propustil až do sítě – 2:0. V té chvíli se Kladno probralo a začalo domácím zle zatápět. Skvěle si ale vedl brankář Honzík, který přežil několik závarů i možnost Zikmunda. Snižující gól Plekance paradoxně inkasoval jeho náhradník Lundström, který za svého kolegu musel kvůli ošetření na chvíli zaskočit.  

Lítý boj pokračoval i ve třetí třetině, Kladno se snažilo, avšak důležiitá branka padla druhé straně. Jiránek dal v 52. minutě do jízdy Josefu Skořepovi, jehož další přihrávku si do branky srazil obránce Machač. Hektický závěr, který byl znásoben několika přesilovkami Kladna a následnou power play Jihlava s vypětí všech sil přežila. Připsala si tak důležitou výhru 3:1 a vyrovnaná série se stěhuje do středních Čech.

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Anděl (Pekr), 26. Matějíček (Čachotský), 52. Skořepa (Jiránek) – 33. Plekanec(Redlich)

Rozhodčí: Wagner, Dědek – Poruba, Bosák. Diváci: 6 025.

HC Dukla Jihlava: Honzík (33. – 33. Lundström) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Kajínek(A) – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

Stav série: 1:1

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, semifinále, první liga, hokej, SK Kladno, FK Dukla Praha, anděl, Martin Matějíček, FC Vysočina Jihlava, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba, Jaromír Jágr, Joseph Pohl

Semifinálová série je vyrovnaná, Dukla ve druhém zápase porazila Kladno 3:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.