Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bídný vstup do semifinále, Dukla podlehla Kladnu 1:4

Začátek semifinálové série se Dukla nepovedl. V prvním utkání prohrávali už od první minuty a za celý zápas nebyli schopni se dostat patřičného tempa. Rezultovala z toho prohra 1:4, kterou bude moct jihlavský tým odčinit hned v sobotu.

Úvod utkání Jihlavským skutečně nevyšel. Než se všichni diiváci usadili, stáhl si puk ze vzduchu Redlich a pohotovou střelou otevřel skóre. Dukla si pak vytvořila zajímavé šance, atmosféru na stadionu však zchladil Kaut, který v 6. minutě dorazil Kružíkovu Lundströmem vyraženou střelu - 0:2. Dukla se na dostřel dostala ve 13. minutě, když Harkabusova střela proklouzla Cikánkovi pod betony až za brankovou čáru. Poslední slovo v první třetině však měli přece jen hosté. Při vlastním oslabení ujel opět Redlich a precizní ránou do růžku upravil na 1:3.

Navýšit vedení mohl ve druhém dějství Strnad, na druhé straně samostatný únik nezakončil gólově Pekr. Už do hodně nepříjemné situaci dostal domácí Říha, který ve 29. minutě svým přesilovkovým projektilem zvýšil už na 1:4. Otřesená Dukla ještě vyvinula snahu, v zajímavých možnostech však selhal jak Harkabus, tak Zeman. Definitivní pojistku mohlo Kladno přidat po kombinaci Jágra a Plekance, proti byl však Lundström.

Poslední třetinu už pojalo Kladno jako udržovací, svůj náskok v klidu hlídalo a vlastně nepřipustilo žádnou dramatizaci. Dukla bude muset ve zbytku série hodně přidat, aby i nadále živila naději na extraligu.  

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Čachotský, Dostálek) – 1. Redlich, 6. Kaut (Kružík, Kubík), 20. Redlich, 29. Říha (Plekanec, Jágr). 

Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Tvrdík, Šimán. Diváci: 6349.

Jihlava: Lundström – Pohl, Kajínek, Matějíček, Půža, Holý, Suchánek, Štebih – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, Zeman, Jiránek – Hrníčko, Hlinka, Osmík.

Kladno: Cikánek – Nash, Zajíc, Kehar, Říha, Lakos, Svedlund – Jágr, Plekanec, Melka – Redlich, Vampola, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Kubík.

Stav série: 0:1.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, semifinále, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr

Bídný vstup do semifinále, Dukla podlehla Kladnu 1:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.