Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přestřelku v Litoměřicích ovládla Dukla Jihlava. Ve čtvrtfinále vede už 3:1 na zápasy

Úvod zápasu byl hrůzný, ale závěr o to lepší. Zhruba tak vypadal průběh čtvrtého čtvrtfinále z pohledu hokejistů Dukly Jihlava. Ta nakonec dovedla středeční zápas v Litoměřicích k výhře 6:3 a k postupu do semifinále první ligy jí stačí jediné vítězství.

Začátek utkání zastihl ve skvělé pohodě hokejisty z Litoměřic. Ve 2. minutě nahodil v přesilové hře Pavlas a Otakar Šik tečoval mimo dosah Lundströma. Hned o dvě minuty později Severočeši využili další početní převahu, když Korkiakoski přihrál Peteru Jánskému, který mířil přesně - 2:0. Dukla se ale rychle oklepala, vzápětí totiž dorážkou snížil Juraj Bezúch. Oba brankáři pak přečkali další tutovky soupeře, aby v závěru periody zase padaly góly. Nejprve vyrovnal Tomáš Jiránek, vedení však domácím vrátil Vadim Ščegolkov.

A neplynulo z druhé třetiny mnoho, když Harkabus dobrým napadáním připravil výbornou pozici pro Vlastimila Dostálka - 3:3. Gólostroj se nezasekl ani poté, avšak branky padaly už jen do litoměřické branky. Na 4:3 upravil Michal Hlinka okamžitě po návratu z trestné lavice. Povedenou třetinu Jihlavy pak korunoval v 35. minutě Lukáš Klíma, který za Krále doklepl Půžovu střelu.

Ve třetím dějství hosté v poklidu kontrolovali příznivý stav utkání, svoje vítězství ještě na konci zvýraznila ránou Josefa Skořepy po nahrávce Anděla. Korunoval tak třetí výhru v sérii, k postupu do semifinále stačí Dukle už jediný triumf. První možnost má na domácím ledě v pátek.

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava 3:6 (3:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Šik (Pavlas, Jánský), 4. Jánský (Korkiakoski, Voženílek), 19. Ščegolkov (Svoboda, Dluhoš) – 4. Bezúch (Jiránek, Pohl), 19. Jiránek (Matějíček, Zeman), 22. Dostálek (Harkabus), 26. Hlinka (Anděl, Půža), 35. Klíma (Půža), 58. Skořepa (Anděl, Čachotský). 

Rozhodčí: Dědek, Kostourek – Otáhal, Polonyi. Diváci: 1700.

Litoměřice: Král – Dluhoš, Pavlas, Smetana, Klejna, Marcel, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, Jánský – Průžek, Merta, M. Kadlec – Ščegolkov, Šik, Svoboda – Kropáček, Štohanzl, Jirásek – Sklenář.

Jihlava: Lundström – Kajínek, Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, Holý, Váňa – Anděl, Skořepa, Čachotský – Harkabus, Hlinka, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Stav série: 1:3.

       

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, čtvrtfinále, play-off, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Stadion Litoměřice, Peter Jánský, Tomáš Jiránek, Juraj Bezúch, Vlastimil Dostálek, Michal Hlinka, Josef Skořepa, Lukáš Klíma

Přestřelku v Litoměřicích ovládla Dukla Jihlava. Ve čtvrtfinále vede už 3:1 na zápasy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.