Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla přetlačila Litoměřice až po nájezdech, ve čtvrtfinále vede 2:1 na zápasy

To byl tedy nápor na nervy! Dukla si zahrávala, nakonec si však cenné druhé vítězství série v Litoměřicích ukořistila. Třemi góly se v základní hrací době blýskl Juraj Bezúch, definitivní výhru Jihlavy 4:3 však stvrdily až nájezdy. Tým z Vysočiny vede ve čtvrtfinále 2:1 na zápasy, čtvrtý zápas série se hraje v úterý.

Hosté měli výborný vstup do zápasu, už na konci 2. minuty se prodadil Juraj Bezúch dorážkou Pohlovy střely. Za stranu Litoměřic byli nebezpeční Kropáček a Štohanzl, oba však ztroskotali na Lundströmovi. Naopak zvýšit vedení Jihlavy mohl Suchánek, těsně však minul.

Další gól padl až ve 25. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Vadim Ščegolkov a jeho pokus se dokutálel až za brankovou čáru - 1:1. Litoměřice za další půlminutu skóre zápasu otočily, přesnou střelou z mezikruží se prosadil Jan Dluhoš. Vyrovnat mohl Hlinka, ale nakonec se to podařilo znovu Juraji Bezúchovi po pěkného Holého přihrávce.

V úvodu třetího dějství byli domácí lepší a nakonec se zaslouženě radovali, v 50. minutě se do černého trefil Vojtěch Kropáček - 3:2. Dukla však stačila srovnat, Juraj Bezúch byl opět nejpohotovější v předbrankovém prostoru a poslal zápas do prodloužení. V něm se v nějvěší šanci ocitl Pohl, král však jeho střelu schoval do lapačky. 

Vítěze třetího čtvrfinále tak určily až samostatné nájezdy. V nich Jihlava excelovala, úspěšný byl Čachotský, Bezúch a Zeman, naopak Lundström za svá záda už nepustil ani jeden puk.

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Ščegolkov (Smetana), 25. Dluhoš (Korkiakoski), 50. Kropáček (Marcel, Jirásek) – 2. Bezúch (J. Pohl, A. Zeman), 31. Bezúch (J. Holý, A. Zeman), 55. Bezúch (Suchánek), rozh. náj. Čachotský.

Rozhodčí: Doležal, Micka – Coubal, Kokrment. Diváci: 1740. 

Litoměřice: Král – Marcel, Pavlas, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, Jánský – Průžek, Merta, Šik – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

Jihlava: Lundström – Kajínek, Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa, Čachotský – Harkabus, Hlinka, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Stav série: 1:2.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, čtvrtfinále, play-off, hokej, HC Stadion Litoměřice, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Juraj Bezúch, HC Dukla Jihlava

Dukla přetlačila Litoměřice až po nájezdech, ve čtvrtfinále vede 2:1 na zápasy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.