Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve znamení sedmiček. Dukla vyřídila Ústí sedmi góly, v čele soutěže má sedmibodový náskok

Po vysoké porážce v Havířově si Dukla spravila chuť proti Ústí nad Labem. V rámci 52. kola první ligy ho na svém ledě smetla výsledkem 7:1, přičemž hlavní roli sehrála fantastická šestigólová druhá třetina. A protože konkurentům se nedařilo, je náskok Jihlavy v čele tabulky sedmibodový.

Jihlava byla od prvních minut lepší a ústecký Stezka se musel pořádně činit. Zakročil proti několika střelám a čelil také dvěma vážným šancím. Na konci 14. minuty se před něj natlačil z úhlu Dostálek, jemuž ale puk ve finální fázi sklouzl z čepele. Potom neudržel nenápadnou střelu Štebiha od modré, poskakující kotouč ale schopen žádný útočník doklepnout do sítě.

Ve druhé třetině to byla jiná. Šestigólovou kanonádu načal po 15 vteřinách David Kajínek bombou od modré čáry. Rychle mohl odpovědět Šťovíček trefil však jen tyč. Poté už na ledě existovalo jen jedno mužstvo. Ve 25. minutě se po nájezdu z křídla prosadil střelou do šibenice Dominik Hrníčko, o pouho minutu později na něj z mezikruží navázal Lukáš Anděl - 3:0. Chybu v rozehrávce o něco později z podobného místa potrestal David Váňa. Ve 33. minutě se branky dočkal také kanonýr Matěj Pekr a půltucet uzavřel těsně před sirénou šťastným odrazem Jan Pohl.

Ve 44. minutě přenechal Čachotský puk Matěji Pekrovi a ten našel mezeru v postoji střídajícího Volkeho - 7:0. Do stejného místa však ve 49. minutě zamířil i Lukáš Blaha, který tak pokazil Lundströmovi čisté konto a svému týmu zajistil aspoň čestný úspěch. Na víc to samozřejmě nestačilo.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 7:1 (0:0, 6:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Kajínek (J. Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (J. Holý), 26. Anděl (Pekr, J. Pohl), 28. D. Váňa(Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. J. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (T. Jandus, Planý)

Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal. Diváci: 1 074.

Jihlava: Lundström – Kajínek, Holý, Štebih, Matějíček, Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – Váňa, Půža.

Ústí nad Labem: Stezka (41. Volke) – Zdvořáček, Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Štochl – Krliš, Schwamberger, Veselý – Jandus, Kropáček, Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Ústí nad Labem, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Matěj Pekr, HC AZ Havířov 2010, David Kajínek, Dominik Hrníčko, Jan Pohl, Joseph Pohl

Ve znamení sedmiček. Dukla vyřídila Ústí sedmi góly, v čele soutěže má sedmibodový náskok | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.