Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukle se nevedlo, v Havířově inkasovala pět gólů. První ligu vede stále o čtyři body

Zápas 51. kola první ligy se Dukla nevydařil. Na havířovském ledě tahala od začátku za kratší konec provazu a z dalekého Slezska si si domů na Vysočinu veze druhou nejvyšší prohru sezóny 5:1. Protože však i Vsetín selhal, zůstává náskok Jihlavy v čele tabulky čtyřbodový.

První třetina patřila dost jednoznačně Havířovu. V 7. minutě nehlídaný Ondřej Procházka sklepl ze vzduchu Pawliczekovo nahození za brankáře Honzíka. Ten se musel i dát otáčet, střelecká aktivita domácích byla zřejmá. Do sirény se však už skóre nezměnilo.

Krátce po přestávce už ale ano. Svůj výjezd z útočného roku zakončil Jakub Kotala backhandovým pokusem, který propadl až do sítě - 2:0. Jihlava kontrovala několika zajímavými šancemi, avšak místo snížení stavu nastal opak. Ve 26. minutě předložil Bednář opět Kotalovi, který nezaváhal. O tom, že všechny body zůstanou v Havířově, se prakticky rozhodlo na konci druhé třetiny, dvě vteřiny před jejím uplynutím ztečoval Procházkovu střelu Radek Veselý - 4:0.

Pátý gól Slezanů přidal ve 43. minutě Dominik Pawliczek, který překonal Honzíka z ostrého úhlu. Dukla vzápětí snížila, když se povednou akcí blýskl Jan Pohl, to však byla ze strany Jihlavanů spíše labutí píseň.

AZ Residomo Havířov- HC Dukla Jihlava 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. O. Procházka (Pawliczek, R. Veselý), 21. Kotala (F. Seman), 26. Kotala (L. Bednář, Bořuta), 40. R. Veselý (O. Procházka, Rašner), 43. Pawliczek (Dudek, R. Veselý) – 44. J. Pohl (Čachotský).

Rozhodčí: Přikryl, Dědek – Lukš, Zedník. Diváci: 1389.

Havířov: Bláha (Matoušek) – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner, Mrowiec – Rehuš, F. Seman (A), Kotala – L. Bednář, Haas (A), Maruna (C) – Bambula, Pořízek, Gřeš – Pawliczek, R. Veselý, O. Procházka.

Jihlava: Honzík (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr –Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Havířov, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, Ondřej Procházka, Jakub Kotala, Radek Veselý, VHK Vsetín, Jan Pohl, Slezsko, Kraj Vysočina, Joseph Pohl

Dukle se nevedlo, v Havířově inkasovala pět gólů. První ligu vede stále o čtyři body | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.