Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Síň slávy českého hokeje má další čtyři členy. Mezi nimi je i bývalý hráč Dukly Oldřich Válek

Síň slávy českého hokeje má po dnešku další čtyři členy. Při slavnostním ceremoniálu, který se konal dnes na pražské Harfě, byl do ní uveden olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Martin Ručinský, olympijský vítěz Roman Hamrlík a legendární trenér Zdeněk Uher. Trojlístek doplnil mistr světa a bývalá hvězda jihlavské Dukly Oldřich Válek.

Osmapadesátiletý bývalý útočník Oldřich Válek válel v jihlavské Dukle a ještě za Československo odehrál 83 zápasů. „Je to vyvrcholení mojí kariéry. Dá se říct, že se zavírá ta největší kapitola knížky mého života. Toto ocenění zasáhlo mé srdíčko. To samé bych přál každému hokejistovi, který u nás hraje,“ vyjádřil se krátce po předání ocenění dojatý Oldřich Válek,  mistr světa z roku 1985, který s jihlavskou Duklou získal čtyři tituly.

(Zleva) zástupce Romana Hamrlíka, Martin Ručinský, Oldřich Válek a Zdeněk Uher

V síni slávy je po dnešku už 13 ze 23 olympijských vítězů z Nagana. „Dnes to byl pro mě speciální moment. Toto se nestává každý den. Toto uvedení do Síně slávy beru jako ocenění za celoživotní hokejovou práci,“ zhodnotil dnešní slavnostní ceremoniál Martin Ručinský, vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa, který za národní tým odehrál neuvěřitelných 93 zápasů.

Síň slávy českého hokeje vznikla v roce 2008, po dnešku zahrnuje už 134 hokejových osobností.

Foto repro hokej.cz | Zdroj hokej.cz

Štítky Síň slávy českého hokeje, hokej, ocenění, Oldřich Válek, HC Dukla Jihlava, olympijský vítěz, Martin Ručinský, Roman Hamrlík, Zdeněk Uher, Nagano, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Síň slávy českého hokeje má další čtyři členy. Mezi nimi je i bývalý hráč Dukly Oldřich Válek | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.