Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náskok Dukly na čele tabulky se ztenčuje, s Prostějovem prohrála 2:3

Dukla v posledních dnech neoplývá velkou formou. Poprvé od začátku října prohrála dva zápasy za sebou a dříve pohodlný náskok v čele první ligy smrskl na dva body. V sobotu v rámci 48. kola podlehla Jihlava na domácím ledě Prostějovu poměrem 2:3 a druhý Vsetín již zle dotírá.

Vstup do zápasu nebyl od Jihlavy optimální. Prostějov se během minuty a půl ujmul dvougólového vedení, nejprve se střelou od mantinelu prosadil Matouš Venkrbec a neproměněnou šanci Klímy potrestal na druhé straně Marek Račuk. Dukle se povedlo snížit ještě v první třetině, když se ve 13. minutě po individuální akci prosadil Tomáš Harkabus. 

Kýžené srovnání přišlo až ve třetině druhé, ve 25. minutě střelu Pohla dorazil do branky Tomáš Čachotský. V prostřední části nevyužila Jihlava nejprve přesilovku 4 na 3, následně nevyužila ani 79 sekund dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, přičmež nejblíže gólu byl Skořepa a poté Pohl.

Zápas se rozhodl až v čase 50:21. Prostějov využil vlastní přesilovku, gólman Neužil rozehrál od vlastní branky až na Marka Račuka, který svým druhým gólem přisoudil všechny tři body Prostějovu - 2:3.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Klíma), 26. Čachotský (J. Pohl) – 7. Venkrbec (Husa, Havlík), 8. Račuk (Žálčík, Starý), 51. Račuk (Neužil)

Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Kučera, Komínek. Diváci: 1 717.

HC Dukla Jihlava: Lundström – Pohl, Holý, Kajínek, Matějíček, Štindl, Štebih, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Hrníčko.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Žovinec, Mikliš, Čáp, Kolář, Havlík, Husa, Bažant - Luňák, Divíšek, Nouza – Žálčík, Račuk, Starý – Matýs, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec, Krejčiřík.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, první liga, hokej, 1. SK Prostějov, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Marek Račuk, VHK Vsetín, Tomáš Harkabus, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Tomáš Čachotský

Náskok Dukly na čele tabulky se ztenčuje, s Prostějovem prohrála 2:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.