Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žádná kanonáda, ale tři body zůstaly doma. Výhru Dukly proti Přerovu zajistila trefa Pekra

Jihlavští fanoušci se v pondělí gólových hodů nedočkali, přesto domů zklamaní neodcházeli. Dukla totiž dokázala zvítězit i ve druhém domácím zápase ve třech dnech. V rámci 46. kola udolali Přerov výsledkem 1:0, v čele tabulky drží tým z Vysočiny osmibodový náskok před Vsetínem.

První třetina velké hokejové vzrušení nepřinesla, oba týmy se zajímavých šancí propracovávaly jen ztěžka. Rušněji bylo nakonec před přerovským Klimešem, Werbik byl však na poslední chvíli faulován. Ani přesilovka však kýženou branku nepřinesla.

Ve druhém dějství se ofenzívní stavidla přece jen otevřela. V hlavní roli se představili hlavně hostující útočníci, ale hlavně jihlavský brankář Lundström. Své kvality ukázal zejména při dvou přiležitostech Sýkory a pokusu Pšurného. Dvě nuly na výsledkové tabuli změnil až v 35. minutě Matěj Pekr, který se během přesilovky opřel od modré do puku a zastvil se až v síti - 1:0.

Ve třetí třetině se zajímavé věci začaly dít opět až v závěru. Přerov, hnán nutností vstřelit branku, pustil Duklu do několika zajímavých šancí. Klímu v úniku vychytal Klimeš, ten pak pokazil radost i Čachotskému. V závěrečné power play mohla Jihlava do prázdné branky několikrát rozhodnout, ale nestalo se. I tak hubené vítězství zůstalo na Vysočině.

HC Dukla Jihlava - HC Zubr Přerov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Pekr (J. Pohl)

Rozhodčí: Martin Grech, Jakub Šindel – Martin Tvrdík, Miroslav Šimán. Diváci: 1339.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Holý, J. Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Čachotský (A), Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, D. Čermák, Harkabus.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – R. Černý, Zbořil, Malina, Pala (A), M. Novotný, Hamrlík, Bieniek – Tomi, Pšurný, T. Doležal – M. Kratochvíl, T. Sýkora (C), Sikora– Navrátil, Hejcman, Goiš – Indrák, Moučka, F. Dvořák.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Přerov, první liga, HC Zubr Přerov, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, VHK Vsetín, Matěj Pekr, HC Dukla Jihlava, Joseph Pohl, Jakub Šindel, Martin Grech, František Dvořák

Žádná kanonáda, ale tři body zůstaly doma. Výhru Dukly proti Přerovu zajistila trefa Pekra | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.