Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dukla zabrala i doma, pražskou Slavii porazila s přehledem 3:0. První ligu vede o osm bodů

Po dvou domácích prohrách z přelomu roku Dukla konečně zabrala i na Horáckém zimním stadionu. Ve 45. kole dokázala s přehledem porazit Slavii Praha po výsledku 3:0. Před svými nejbližšími prvoligovými pronásledovateli si drží osmibodový odstup.

Ve vyrovnané první třetině posledního kola třetí čtvrtiny soutěže se muselo čekat až do 16. minuty. Jihlava nejprve nevyužila 23 sekund přesilovku 5 na 3, pokračující početní výhodu ale zužitkoval Adam Zeman dorážkou Werbikovy střely.

Zeman byl i při druhém gólu, když po 71 vteřinách druhé třetiny individuální akcí donutil hostujícího gólmana k zákroku, odražený puk si ale našel Nicolas Werbik a zametl ho za záda Růžičky. V 29. minutě už to bylo o tři branky, když těžil z akce Tomáše Havránka Tomáš Harkabus střelou do odkryté branky.

Druhá třetina musela být nuceně rozdělena kvůli trhlinám v ledu, zbývajících pět minut a 52 sekund se přeneslo do poslední části, která byla tedy delší než obvykle. Slavia v ní byla lepší tým a Jihlavu dokonce přestřílela, skvělý Jan Brož ale dokázal všechny menší či větší šance pokrýt a připsat si další nulu na své konto. Dukla upevnila svoje vedoucí postavení výhrou 3:0.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Zeman (Werbik), 22. Werbik (Zeman), 29. Harkabus (T. Havránek).

Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Kotlík, Maštalíř.

HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr - Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Saňa, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šmerha.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Adam Zeman, Nicolas Werbik, Jan Brož, Joseph Pohl

Dukla zabrala i doma, pražskou Slavii porazila s přehledem 3:0. První ligu vede o osm bodů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.