Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dukla uspěla v Benátkách nad Jizerou, na severu Čech vyhrála v prodloužení

Dukla se aspoň částečně výsledkově rehabilitovala. Po domácí prohře se Vsetínem dokázala bodovat v utkání 43. kola v Benátkách nad Jizerou. Favorizovaný jihlavský tým ale čelil odhodlanému soupeři, výhry 2:1 dosáhl až v prodloužení. I nadále tak vede prvoligovou tabulku o 11 bodů před tandemem Kladno - Vsetín.

Začátek zápasu byl velmi živý, hostující Hlinka trefil tyč, na druhé straně v tutovce selhal Klapka. Několik centimetrů od vstřelení gólu byl i jihlavský Hrníčko, jeho pokus však skončil na břevně. Skóre se změnilo ve 13. minutě, když od modré během přesilovky prosadil Petr Kolmann - 0:1.

Zeman mohl zkraje druhé třetiny vyrovnat, to nakonec podařilo až ve 34. minutě Nicolasi Werbikovi, který se nejlépe zorientoval v závaru před benáteckou brankou a zužitkoval tak trvající optickou herní převahu svého týmu.

Strhnout vedení na stranu domácích mohl do betonů zakončující Zachar a později Niko, který orazítkoval tyč. Těsně mimo šla v závěru střela jihlavského Klímy, utkání tak dospělo do prodloužení. V jeho poslední minutě sehráli krásnou akci Jan Pohl se Zemanem, vyměnili si puk a prvně jmenovaný do odkryté branky nezaváhal a přisoudil červenožluté družině bod navíc. 

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 1:2 po prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Kolmann (Průžek) – 34. Werbik (Čachotský, Zeman), 65. J. Pohl (Zeman)

Rozhodčí: Luczków, Valenta – Ševic, Tvrdík. Diváci: 225.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Maier, Havlín, Niko, Husa, Žůrek – Wiencek, Chrtek, Průžek – M. Zachar, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – A. Dlouhý, Burda, Klapka.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Holý, J. Pohl, Půža, Štebih, Vála, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Zeman – T. Havránek, M. Hlinka, Klíma – Hrníčko, Osmík, Harkabus.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky HC Benátky nad Jizerou, FK Dukla Praha, VHK Vsetín, Česko, SK Kladno, Petr Kolmann, HC Dukla Jihlava, Joseph Pohl, Hubert Burda Media, Jan Pohl

Dukla uspěla v Benátkách nad Jizerou, na severu Čech vyhrála v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.