Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla bere ze souboje s Frýdkem-Místkem jen bod, prohrála v prodloužení 4:3

Vítězná série Dukly Jihlava se v sobotu večer přerušila. Ve 40. kole první ligy totiž nestačila na nevyzpytatelný Frýdek-Místek. Ten svoje vítězství získal v úvodní minutě prodloužení. Ziskem jednoho bodu se náskok Dukly v čele soutěže mírně snížil na 9 bodů.

Poslední zápas roku 2018 zahájil lépe Frýdek-Místek, který se v 6. minutě ujmul vedení zásluhou Michala Kovařčíka. Jihlava ale dokázala během 80 sekund skóre srovnat z hole Lukáše Klímy. Zhruba za stejný časový úsek však šel do vedení Slezan podruhé, opět se prosadil Michal Kovařčík.

Otočit vývoj zápasu v nervózním střetnutí se ale povedlo Jihlavě až ve druhé třetině. Nejprve srovnal ve 24. minutě po individuální akci Hlinky Tomáš Harkabus, třetí gól Jihlavy přidal v polovině utkání Matěj Pekr.

Frýdek-Místek se však vrátil do zápasu gólem dvanáct minut před koncem po tečované střele hostujícího Floka. V závěru mohli Slezané dokonat obrat, avšak Jan Brož skvělými zákroky Duklu podržel. Zápas dospěl až do prodloužení, kde využili hosté vyloučení Mareše a Michal Kovařčík zkompletoval hattrick.

HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 3:4 po prodl. (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Klíma (J. Holý), 24. Harkabus (M. Hlinka), 30. Pekr (Skořepa) – 6. M. Kovařčík (Husák), 9. M. Kovařčík (Bartko), 48. Flok (Kaukič), 61. M. Kovařčík (Rudovský, Martynek)

Rozhodčí: Vokřál, Barek – Kreuzer, Pechánek. Diváci: 2 625.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Černohorský, Štindl, Mareš, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr,  Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, T. Havránek – D. Čermák, Juda, Hrníčko.

HC Frýdek-Místek: Malík (Ochman) – Husák, D. Stránský, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, Hrachovský - Martynek (C), Klimša (A), Kofroň – Kaukič, Przybyla, Rudovský – Motloch, Kuťák, Flok – Kafka, M. Kovařčík.

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Frýdek-Místek, první liga, HC Frýdek-Místek, FK Dukla Praha, Michal Kovařčík, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Lukáš Klíma, Matěj Pekr, Jan Brož, Joseph Pohl

Dukla bere ze souboje s Frýdkem-Místkem jen bod, prohrála v prodloužení 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.