Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spása přišla v poslední minutě. Tři body proti Havířovu zajistila Dukle rána Holého

Na tři body proti Havířovu se hokejisté Dukly Jihlava pořádně nadřeli. Na Horáckém zimním stadionu dlouho prohrávali, ale dvěma brankami v poslední třetině zápas 36. kola dotáhli do vítězného konce. V tabulce první ligy patří Jihlavě první pozice, druhé Kladno ztrácí devět bodů.

První třetina se domácím nepodařila. Havířov si vytvářel šance mnohem snadněji a hned v 7. minutě udeřil kuriózním gólem. Jakub Kotala zpoza branky trefil domácího brankář do helmy, od které se puk odrazil za brankovou čáru - 1:0. V následujících minutách Slezané hrozili, příležitosti měli Rašner, Seman nebo Rehuš, ale výsledkovou tabulí nepohnuli. Jihlava se připomněla dvojitou šancí Skořepy, ale i ten nebyl úspěšný. Podobně jako Maruna na druhé straně kluziště.

Druhou periodu to ze strany Dukly bylo přece jen lepší, ale červenožlutou radost to nepřineslo. Werbik totiž tečoval Štindlovu ránu do břevna, Čachotského pokus zase vychytal Lukáš svými betony. Ten byl pozorný i při šanci Anděla, který ho zkoušel překvapit zpoza branky.

Ve třetí části hry tlak domácích kulminoval. Hrníčko v tutovce trefil brankářovu lapačku a sám před Lukášem selhal i Harkabus. Střelecké trápení nakonec v 53. minutě prolomil Matěj Pekr. Ten si počkal na chytrou Holého přihrávku a zkušeným blafákem vyrovnal na 1:1. Havířovem to otřáslo a utrpěla i jeho disciplína. V samotném závěru totiž Dukle nabídl dvojnásobnou přesilovku, kterou 59 vteřin před koncem využil projektilem do vinglu Jan Holý.

HC Dukla Jihlava - AZ Residomo Havířov 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 53. Pekr (J. Holý, Anděl), 60. J. Holý (Štebih, Čachotský) – 7. Kotala (Kachyňa).

Rozhodčí: Pražák, Vrba – Polonyi, Oudes. Diváci: 1 389.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

AZ RESIDOMO Havířov: Lukáš (Matoušek) – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Luža, Kachyňa, Dujsík – O. Procházka, F. Seman (A), Rehuš – Gřeš, Pořízek, R. Veselý – Maruna (C), Haas (A), Kotala – Pawliczek, Žukenov, L. Bednář.

  

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Havířov, první liga, hokej, HC AZ Havířov 2010, Jan Holý, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Jakub Kotala, Matěj Pekr, Joseph Pohl

Spása přišla v poslední minutě. Tři body proti Havířovu zajistila Dukle rána Holého | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.