Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla ovládla prvoligový šlágr, na Kladně vyhrála 5:2 a upevnila si průběžné vedení

Tohle se povedlo! Tahák 35. kola hokejové první ligy opanovali hráči Dukly Jihlava. Na hřišti druhého Kladna dokázali vyhrát 5:2 a zvýšili tak vedení v čele soutěže. Středočeši zaostávají o šest bodů.

Týmu z Vysočiny vyšel začátek zápasu, když ve 3. minutě využil hned svoji první přesilovou hru. Klíma z rohu našel Mihu Štebiha, který zblízka zamířil and Cikánkovo rameno - 0:1. Kladno zahrozilo prostřednictvím Kubíka, kterého na poslední chvíli zblokoval Werbik, poté těsně mimo střílel Říha. Naopak zvýšit vedení Jihlavy mohli Klíma a Zeman, nechali však pouze vyniknout domácího brankáře.

Vyrovnat se Kladnu povedlo ve 25. minutě po Keharově ráně a dorážce Tomáše Vildumetze - 1:1. Dukla však odpověděla rovnou nadvakrát. V rozmezí půlminuty se totiž prosadil Lukáš Klíma po brilantní práci Čachotského a poté přesnou ránou do horního rohu Lukáš Anděl - 1:3. Velkou příležitost ke snížení spálili Kladenští v závěru druhé periody, Lundström výtečně vychytal Zikmunda, následně se rozeznělo i břevno jihlavské branky. 

Asi definitivním momentem, který rozhodl o bodovém importu na Vysočinu, byla situace ze 42. minuty. Tehdy od modré napřáhl Jan Holý a jeho projektil se zastavil až v domácí síti - 1:4. Kladno se nevzdalo, jen o dvě minuty později protečoval do hostující klece Plekancovu prudkou přihrávku Petr Vampola. V závěru měla Dukla problémy s vyloučeními, které domácí podpořili power play, avšak vedlo to pouze k tomu, že do prázdné branky na konečných 2:5 pečetil Matěj Pekr.

Rytíři Klado - HC Dukla Jihlava 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Vildumetz (Kehar, Hajný), 44. Vampola (Plekanec, J. Strnad) – 3. Štebih (Klíma, J. Holý), 31. Klíma (Čachotský), 32. Anděl (Skořepa), 42. J. Holý (Čachotský, Štebih), 60. Pekr

Rozhodčí: Veselý, Zubzanda – Kokrment, Coubal. Diváci: 3 150.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Machač (A), Plekanec, Kubík – J. Strnad (C), Vampola (A), Zikmund – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

  

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, první liga, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, Lukáš Klíma, Jan Holý, Petr Vampola, Matěj Pekr, Kraj Vysočina, Joseph Pohl

Dukla ovládla prvoligový šlágr, na Kladně vyhrála 5:2 a upevnila si průběžné vedení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.