Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla vyhrála v Přerově 4:2 a na čele první ligy si udržela šestibodový náskok

Dukla Jihlava ve středu večer potvrdila pozici nejlepšího mužstva na hřištích soupeřů a díky tomu si udržela pohodlně šestibodové vedení v čele první ligy. V rámci 31. kola totiž dokázala zvítězit na ledě Přerova, odkud si odváží cennou výhru 4:2.

Nástup do zápasu se červenožluté družině povedl, ve velké šanci se hned v první minutě ocitl Jiránek, ale skóre se měnilo až v minutě šesté, ve které Josef Skořepa usměrnil Pohlovu přesilovkovou ránu - 0:1. Vyrovnat mohl Černý, ale zuby si vylámal na Lundströmovi v brance hostí. Na druhé straně nebyl daleko k druhé brance Skořepa, tentokrát si však Klimeš svoji klec uhájil. Vyrovnání se Přerov dočkal v 10. minutě po spolupráci bratrů Kratochvílů, po přihrávce Šimona zakončoval přesně Matouš.Zajímavý hokej pokračoval dál, šance na vstřelení gólu měli Skořepa a Štindl, domácí zase nastřelili břevno Tomim.

Úvod druhé dějství vyšel zase lépe Jihlavě, ve 23. minutě nahazoval Pohl a vyražený puk pohodlně oklidil Tomáš Čachotský - 1:2. I tentokrát však Moravané rychle odpověděli. Necelé tři minuty poté totiž Goiš vyzval Mikuláše Zbořila, který sám před gólmanem nezaváhal. Dukla si vedení vzala zpět ve 34. minutě po střele Štindla a teči Lukáše Anděla - 2:3. 

Zvýšit náskok týmu z Vysočiny mohl Dostálek, Klimeš však jeho backhandový pokus pokryl. Přerov se snažil o vyrovnání, ale efektivní příliš nebyl. Pala nastřelil tyč, Goiše ve velké možnosti vychytal Lundström. A tak síť, která se nakonec rozvlnila, byla ta domácí. Havránek ve 48. minutě posunul na Nicolase Werbika, který v situaci dva na jednoho našel mezeru mezi Klimešovými betony - 2:4. Jihlavský obranný val již nepřipustil dramatizaci výsledku.

HC Zubr Přerov - HC Dukla Jihlava 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. M. Kratochvíl (Š. Kratochvíl), 26. Zbořil (Goiš, T. Sýkora) – 6. Skořepa (J. Pohl), 23. Čachotský (J. Pohl, Harkabus), 34. Anděl (Štindl), 48. Werbik (T. Havránek)

Rozhodčí: Kopeček, Cabák – Dohnal, Komínek

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimonů) – Ferenc, Zbořil, R. Černý, Pala, Čáp, M. Novotný, M. Pohl – Sikora, Pšurný, T. Doležal – Navrátil, Hejcman, Goiš – Tomi, T. Sýkora, Milan Procházka – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Mašín.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Chaloupek) – J. Pohl, Budík, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – T. Havránek, Werbik, Hrníčko – Harkabus, Čachotský, D. Čermák.

 

    

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky HC Zubr Přerov, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Joseph Pohl, Josef Skořepa, FC Vysočina Jihlava, Tomáš Čachotský, Milan Procházka

Dukla vyhrála v Přerově 4:2 a na čele první ligy si udržela šestibodový náskok | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.