Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dukla vyhrála na Slavii 4:2, prvoligovou tabulku vede o šest bodů

Debakl ve Vsetíně hokejisty Dukly příliš dlouho nestrašil. V pondělí tým z Vysočiny v samostatných nájezdech udolal Benátky a v sobotu si odvezl všechny body z ledu pražské Slavie. V rámci 30. kola první ligy tam Jihlava vyhrála 4:2 a potvrdila svoji pozici na čele tabulky.

Začátek zápasu se Dukla opravdu povedl. Hned v úvodní minutě sice proletěla Dostálkova střela mezi betony brankáře, ale těsně mimo. Poprvě se skóre měnilo v 5. minutě po rychlé přesilovkové kombinaci po ose Pohl - Harkabus - Skořepa. I domácí měli svoje šance, Doležal však nechal vyniknout brankáře Brože. Jihlavský gólman si poradil i možnostmi Ondráčka i Kverky. A tak zahřmělo na druhé straně, ve 20. minutě nahazoval během přesilovky Štebih a Dominik Hrníčko tečoval mimo dosah Šorfa - 0:2.

Vstup do druhé dějství se vydařil Slavii. Ve 22. minutě narýsoval Saňa kolmici na Jana Veselého, který tváří v tvář Brožovi nezaváhal. Domácí mohli i vyrovat, ale postihl je trest za chybu v přesilovce. Dokonce v oslabení totiž ujel Dostálek a naservíroval puk Vojtěchu Budíkovi - 1:3. Zeman mohl ještě zvýšit, ale blízko ke snížení poté naopak Slavia, ale Šmerha a Veselý v zakončení úspěšní nebyli.

Pražaně se dočkali ve 45. minutě, kdy napříč útočným pásmem přihrával Martin Ondráček a jeden z hostujících beků si nešťastně srazil kotouč do vlastní branky. V 52. minutě to však znovu bylo o dvě branky. Dostálek předal Janu Pohlovi, který z hranice kruhu mířil přesně nad Šorfovu vyrážečku - 2:4. Pátý gól mohl přidal Werbik, na druhé straně mohl zápas zdramatizovat Veselý, ale ani jeden už se skóre nepohnul.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. J. Veselý (Saňa), 45. M. Ondráček (Šagát, Saňa) – 5. Skořepa (Harkabus, J. Pohl), 20. Hrníčko (Štebih, T. Havránek), 27. Budík (Dostálek), 52. J. Pohl (Dostálek, M. Hlinka)

Rozhodčí: Souček, Valenta – Votrubec, Ševic. Diváci: 1113.      

HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Hejda, Steinocher – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Panna, Furch, Tejral.

HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, Budík, Štebih, Mareš, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, M. Hlinka, Dostálek – T. Havránek, Werbik, Hrníčko – Půža, Harkabus, D. Čermák.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Jan Veselý, VHK Vsetín, Joseph Pohl, Martin Ondráček, Benátky, Kraj Vysočina, Dominik Hrníčko, Jan Pohl

Dukla vyhrála na Slavii 4:2, prvoligovou tabulku vede o šest bodů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.